Росіяни третій день штурмують Вугледар. Заступник міського голови розповів про ситуацію в місті

Росіяни третій день штурмують Вугледар. Заступник міського голови розповів про ситуацію в місті

Росіяни третій день штурмують Вугледар. Заступник міського голови розповів про ситуацію в місті
. Вугледар, 25 січня 2023 року. Фото: Поліція Донеччини

Росіяни три доби обстрілюють Вугледар, що На Донеччині, та навколишні населені пункти, а також безперервно обстрілюють місто з усіх видів зброї. Місто залишається під повним контролем Сил оборони України та має достатній запас продуктів.

Про це в коментарі Суспільному розповів заступник міського голови Максим Вербовський.

"Ситуація дуже складна. Наразі третій день поспіль іде штурм міста. Але хлопці тримають оборону. Місто під Україною. Всі ці три дні інтенсивні обстріли міста та громади. За позавчорашній день 42 будинки пошкодженні, але насправді їх набагато більше", — повідомив Максим Вербовський.

За словами Вербовського, ніч з 25 на 26 січня була першою, коли росіяни не вели обстрілів. Окупанти використовують усю наявну зброю: артилерію, "Гради", дрони та "Солнецепеки".

"Всі дороги до міста під вогневим контролем росіян", — розповів заступник міського голови, та наголосив: у Вугледарі достатньо продуктів: влада, каже він, накопичувала гуманітарні вантажі, наразі є проблеми лише з питною водою.

Вербовський зазначив, що на цей момент невідомо, скільки жертв серед цивільного населення, оскільки через щільність обстрілів відповідні служби не можуть дістатись до всіх жителів. Наразі в Вугледарі залишається близько 500 людей, серед них 6 дітей.

Максим Вербовський вважає, що до кінця тижня кількість обстрілів та штурмів має зменшитись.

Що відомо про обстріли Донеччини

  • Вночі 26 січня російська армія обстріляла Слов'янськ. Вибуховою хвилею пошкоджені кілька житлових будинків. Загиблих та поранених серед жителів міста немає.
  • Протягом 25 січня на Донеччині від обстрілів російської армії загинула одна людина, ще семеро жителів області отримали поранення.
  • У Бахмуті російські війська обстрілами зруйнували будівлю міської ради, школу та відділення лікарні.
  • 25 січня російські окупанти обстріляли житлові квартали Авдіївки. Чотири багатоповерхівки зазнали руйнувань.
  • Російська армія обстріляла медичний заклад Краматорська. Під час цього руйнувань зазнали чотири будинки. Це сталось 25 січня.
  • Російські військові обстріляли 25 січня Костянтинівку, де влучили у пустир біля промислового об’єкта. Травмованих та загиблих немає.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок