На Миколаївщині семеро людей травмувались внаслідок детонації боєприпасів

На Миколаївщині семеро людей травмувались внаслідок детонації боєприпасів

На Миколаївщині семеро людей травмувались внаслідок детонації боєприпасів
Ілюстративне. Фото: Суспільне Дніпро

Протягом вихідних 21-22 січня на Миколаївщині чотири рази детонували боєприпаси. Внаслідок цього травмувались шестеро дорослих та одна дитина.

Про це повідомили у пресслужбі Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області.

У селі Безіменне Снігурівської територіальної громади 21 січня внаслідок детонації травмувався чоловік 1986-го року народження. За інформацією рятувальників, він збирав металобрухт та випадково наступив на боєприпас, який вибухнув.

Ввечері 21 січня у селі Любомирівка Шевченківської громади автомобіль наїхав на міну. У салоні була дитина. Водій рухався польовою дорогою, де і натрапив на боєприпас. Постраждали водій, пасажирка та немовля.

Схожий випадок стався у селі Знам'янка. Там легковий автомобіль також наїхав на міну. У результаті детонації боєприпасу травмувалося двоє людей.

У неділю, 22 січня, від вибуху боєприпасу постраждав працівник кладовища у селі Мішково-Погорілове. За інформацією рятувальників, під час роботи чоловік 1974-го року народження знайшов боєприпас та забрав із собою, під час транспортування він вибухнув, нанісши чоловіку травми.

Що відомо

  • У головному управлінні ДСНС у Миколаївській області зазначають, що населені пункти Миколаївського та Баштанського районів є найбільш засміченими різного роду боєприпасами.
  • З початку вторгнення та станом на 23 січня 2023 року в області знайдено 8537 боєприпасів. Завжди дивіться під ноги, обирайте лише безпечні шляхи, в разі виявлення подібних знахідок не намагайтесь самостійно їх пересувати, розміновувати, розбирати тощо. В екстрених ситуаціях телефонуйте за номерами 101 або 102.

Читайте також

Меморандум про взаєморозуміння. Миколаїв відвідав Верховний комісар ООН у справах біженців

Миколаївець збирається побити світовий рекорд росіянина з набиття тату в режимі нон-стоп

Прогноз погоди на тиждень: на Миколаївщині очікують зниження нічних температур

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок