Миколаївщина отримала 280 генераторів з Великої Британії

Миколаївщина отримала 280 генераторів з Великої Британії

Миколаївщина отримала 280 генераторів з Великої Британії
Генератор, переданий Миколаївщині з Великої Британії. Фото: Гуманітарний штаб при Миколаївській ОВА

Миколаївщині передали 280 генераторів зі Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії. Їх використовуватимуть у разі перебоїв енергетичної системи на об'єктах критичної інфраструктури та "Пунктах незламності" міста.

Про це в Twitter повідомило Посольство України у Великій Британії.

"В умовах постійних обстрілів енергосистеми генератори забезпечать надійну роботу медичних закладів, об'єктів інфраструктури та "Пунтків незламності", — йдеться у повідомленні.

Як повідомили кореспондентам Суспільного у Гуманітарному штабі при Миколаївській обласній військовій адміністрації, генератори почнуть видавати вже з 9 січня. У пріоритеті медичні заклади Миколаївщини та об'єкти інфраструктури в деокупованих населених пунктах області.

"Заявок на генератори — величезна кількість по всій області. Ми видаватимемо їх за пріоритетами тим, кому найнеобхідніше. Зараз у нас в пріоритеті були Снігурівка, Горохівка. Там робили зв'язок, який за допомогою генераторів працював, водопостачання відновлювали, і навіть коли там зварювальні роботи проходять, також генератор потрібен", — говорить заступниця керівника Гуманітарного штабу при Миколаївській ОВА.

Миколаїв отримав 280 генераторів з Великої Британії
Один з генераторів, які отримала Миколаївщина. Фото: Гуманітарний штаб при Миколаївській ОВА

Потужність отриманих генераторів від трьох до восьми кіловатів.

Що відомо

  • Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради станом на 22 грудня 2022 року розробив програму компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для потреб об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). З міського бюджету планують покрити 50 відсотків вартості генератора.
  • Станом на 22 грудня в Миколаєві зареєстровано 800 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Усі ОСББ, що стикнулися з питанням придбання генераторів, підтримують програму міськради, — розповідає голова Асоціації об'єднань співвласників багатоквартирних будинків Миколаєва Михайло Антоненко.
  • Алгоритм подачі та перелік документів на компенсацію до 50 відсотків вартості генераторів для ОСББ розглянуть на наступному засіданні міськвиконкому, орієнтовно 15 січня.

Читайте також

Російські війська обстріляли Очаківську громаду на Миколаївщині

Соціальні виплати на Миколаївщині. Кому необхідно переоформити документи

Погода не завадить. У Миколаєві наметом захистили точку видачі води

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок