Соціальні виплати на Миколаївщині. Кому необхідно переоформити документи

Соціальні виплати на Миколаївщині. Кому необхідно переоформити документи

У 2022 році 56 тисяч 339 жителів Миколаївської області отримували різні види державної соціальної допомоги. Загальна сума виплат склала понад 1 мільярд 600 тисяч гривень. Наприкінці грудня 2022 року Кабінет міністрів ухвалив рішення, яким продовжив нарахування та виплати соціальної допомоги у 2023 році в автоматичному режимі, але частині отримувачів доведеться їх переоформлювати.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної військової адміністрації Оксана Єльчієва.

За словами очільниці департаменту, з 1 січня 2023 року автоматично продовжено виплати:

  • на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування,
  • на дітей, хворих на тяжкі захворювання,
  • на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів,
  • людям з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;
  • особам, які доглядають за людьми з інвалідністю I та II групи внаслідок психічного розладу;
  • особам, які не мають права на пенсію, та людям з інвалідністю.

"Цим одержувачам продовжено виплату державної допомоги на період дії воєнного стану та протягом одного місяця після його припинення чи скасування", — пояснила Оксана Єльчієва.

Проте, як зазначила очільниця департаменту, деяким людям необхідно звернутися за призначенням допомоги до органів соціального захисту населення і підтвердити право на такі виплати.

"Це стосується отримувачів адресних видів допомоги, які надаються з урахуванням сукупного доходу та майнового стану, за винятком тих громад, на території яких ведуться активні бойові дії, та тимчасово окупованих територій", — говорить Оксана Єльчієва.

До таких категорій, за словами очільниці департаменту, відносяться малозабезпечені сім’ї, одинокі матері та непрацюючі особи, які досягли пенсійного віку, але не мають права на пенсію.

Водночас це не стосується внутрішньо переміщених осіб.

"Допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам буде виплачуватися, оскільки це окремий вид допомоги, який призначається з місяця звернення без кінцевої дати її припинення. Кожні пів року її підтверджувати не потрібно", — пояснила Оксана Єльчієва.

Читайте також

Погода не завадить. У Миколаєві наметом захистили точку видачі води

Програма компенсації вартості генераторів у Миколаєві. Хто і як зможе податися

Тарифи на газ та воду. Що треба знати миколаївцям

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок