Захисник Маріуполя Михайло Діанов сплатив побратиму протезування в США

Захисник Маріуполя Михайло Діанов сплатив побратиму протезування в США

Захисник Маріуполя Михайло Діанов сплатив побратиму протезування в США
. Фото: Михайло Діанов/Facebook

Захисник "Азовсталі", морський піхотинець Михайло Діанов передав понад 2 млн грн з донатів на біонічні протези бійцю, що втратив кінцівки під Бахмутом.

Роман Григорян з Хмельниччини воював у лавах 14-ї бригади імені Князя Романа в ЗСУ на східному напрямку. У липні під Бахмутом він потрапив під касетний обстріл та втратив праву руку і праву ногу.

Захисник Маріуполя Михайло Діанов сплатив побратиму протезування в США
Роман Григорян з Хмельниччини втратив кінцівки під Бахмутом. Фото: Михайло Діанов/Facebook

Гроші військовому на протезування в Америці передав захисник "Азовсталі" Михайло Діанов. Про це колишній бранець написав у себе на сторінці у Facebook.

"У Вашингтоні почув його історію. Поспілкувались з хлопцями з PROTEZ Foundation. Домовились. Ваша допомога мені — тепер дозволить Роману ходити й обіймати доньку", — написав Михайло.

Як повідомив Діанов, про таку потребу бійця він дізнався в США, коли сам там був на операції.

Що відомо про Михайла Діанова

Захисник "Азовсталі" Михайло Діанов успішно переніс операцію у США. Морському піхотинцю, який у березні цього року отримав кульове поранення, 13 грудня прооперували праве плече у місті Сент-Луїс.

Нагадаємо, родина звільненого з полону бійця батальйону морської піхоти 36-тої окремої бригади Михайла Діанова з Тернополя припинила збір коштів на його лікування. Про це Суспільному повідомила його дочка Катерина Діанова. За її словами, збір коштів припинили через фейкові рахунки, які почали з’являтися в інтернеті.

Із заводу військових евакуювали в середині травня. Серед них був також Михайло, боєць із позивним "Борода". Він брав участь у російсько-українській війні з 2015 року. Він доброволець. Окрім військової справи, чоловік займався музикою. Захисника "Азовсталі" з Тернополя, старшого сержанта 36-ї бригади Михайла Діанова, фотографія якого розлетілася в соцмережах, звільнили з полону росіян. У Михайла роздроблена права рука, в ній не вистачає чотири сантиметри кістки.

Військовослужбовець передав побратимам на лікування понад 23 мільйони гривень.

Звільнений з полону захисник "Азовсталі" з Тернополя Михайло Діанов повідомив, що передав три мільйони гривень родинам військових. Зокрема, кошти він перерахував на підтримку рідним інших захисників "Азовсталі". Про це військовий написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Захисник "Азовсталі", морський піхотинець Михайло Діанов передав із донатів мільйон сімсот тисяч гривень на біонічні протези. Таким чином він узяв участь у проєкті "Протези для Незламних" Національного реабілітаційного центру "Незламні". Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі.

Читайте також

На початок