Евакуація українських військових із Маріуполя триває – Генштаб

Евакуація українських військових із Маріуполя триває – Генштаб

Евакуація українських військових із Маріуполя триває – Генштаб
. Українські військові в автобусі після евакуації з "Азовсталі", біля слідчого ізолятора в тимчасово окупованій Оленівці. 17 травня 2022 року. Фото: АР

На Маріупольському напрямку триває евакуація українських військових з території заводу "Азовсталь".

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

"На Маріупольському напрямку інтенсивність бойових дій знижена. На даний час тривають заходи з евакуації наших героїв", — зазначив він.

За словами Громова, водночас російські військові намагається стримати наступ українських військ на Харківському напрямку та перешкодити їхньому виходу до державного кордону України.

Окрім того, РФ обстрілює прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей, намагаючись завдати втрати українським підрозділам та відволікти їх від основних напрямків.

Раніше повідомлялось, що у вівторок, 17 травня, Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) розпочав реєстрацію військових, які залишають завод "Азовсталь, у тому числі поранених.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Із ночі 16 травня відбувається евакуація українських військових з "Азовсталі". Їх планують повернути на підконтрольну Україні територію за процедурою обміну.
  • 26 травня у Верховному суді РФ почнеться справа про визнання "Азова" терористичною організацією.
  • У Генштабі заявили, що гарнізон "Маріуполь" виконав бойове завдання — загалом захисники Маріуполя стримали близько 20 тисяч російських військових. Це не дозволило росіянам захопити Запоріжжя та оточити українських військових на Донбасі.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 84. Текстовий онлайн

"Коли Україна переможе, Росія буде ослаблена" — інтерв’ю з заступницею помічника держсекретаря США

"Ще з 2014 року ясно, що Росія розуміє тільки грубу силу" — інтерв’ю з головою представництва ЄС в Україні

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок