Росіянам під Бахмутом потрібна пауза, але вони заручники політики Кремля — Череватий

Росіянам під Бахмутом потрібна пауза, але вони заручники політики Кремля — Череватий

Росіянам під Бахмутом потрібна пауза, але вони заручники політики Кремля — Череватий
. Російські військові несуть поранених. Фото: Facebook / ГУР Міноборони України

Російські війська на Бахмутському напрямку несуть серйозні втрати та керівники середньої ланки розуміють, що потрібна оперативна пауза. Але через політичні причини командування РФ продовжить відправляти людей в лобові штурми. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

"Весь Бахмутський фронт, Соледар та всі населені пункти поряд. Росіяни може й потребують оперативної паузи. Керівники середньої ланки це розуміють. Але військово-політичне керівництво багато років розкручує міф що "Путін ніколи не виступає", — повідомив Сергій Череватий

Череватий додав, що через ці політичними мотиви росіяни змушені продовжувати безупинно вести наступ на Бахмутському напрямку та нести величезні втрати. Основа "жива сила" цих наступів - мобілізовані, колишні в'язни та ЧВК.

Читайте також: Бої за Авдіївку та Бахмут. Військовий аналітик підсумував ситуацію на фронті поблизу ключових міст Донеччини

За словами Череватого, такий темп наступу росіяни можуть продовжувати ще довго, завдяки застарілому радянському озброєнню та великому мобілізаційному резерву. Але ситуацію можна змінити поставками Україні більш сучасного озброєння в достатній кількості, авіації та артилерії.

"Наші хлопці та дівчата показали наскільки вправно та швидко вони можуть освоювати нові системи та саме це може стати тим переломним моментом, який дозволить суттєво прискорити нашу перемогу. наша навченість та мотивованість плюс західні технології", — заявив Сергій Череватий.

Що відомо про ситуацію на Донеччини

  • Вночі на 29 грудня російська армія ракетами вдарила по Кураховому та населеним пунктам громади. Загиблих та поранених серед мирних жителів немає
  • Російські військові зранку 28 грудня обстріляли Костянтинівку. Загиблих та поранених немає
  • Вночі 27 грудня російські військовослужбовці обстріляли Острівське Курахівської громади та пошкодили заклад культури, крамницю та п'ять приватних будинків.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок