Вистава для дітей. Миколаївські студенти зіграли казкових персонажів в евакуаційному центрі

Вистава для дітей. Миколаївські студенти зіграли казкових персонажів в евакуаційному центрі

Вистава для дітей. Миколаївські студенти зіграли казкових персонажів в евакуаційному центрі
Студенти Миколаївського муніципального академічного коледжу разом з дітьми переселенців. Миколаїв, 29 грудня 2022 року. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Для дітей переселенців в евакуаційному центрі Червоного Хреста 29 грудня студентський театр "Покоління" Миколаївського муніципального академічного коледжу (ММАК) показав інтерактивну театралізовану виставу. Казкові персонажі вітали дітлахів з прийдешніми святами.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла режисерка вистави та викладачка ММАК Марина Васильєва.

За словами Марини Васильєвої, вистава запропонована дітям як інтерактивне дійство, як гра.

"Ігри, звісно, зимового напряму — ігри в сніжки, гра, яка називається "зимове-снігове простирадло". Це такі традиційні новорічні ігри, які розраховані на різні вікові категорії дітлахів", — розповіла Марина Васильєва.

Вистава для дітей. Миколаївські студенти зіграли казкових персонажів у евакуаційному центрі
Діти в Миколаївському евакуаційному центрі дивляться виставу. 29 грудня 2022 року. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Актори студентського театру вже показали виставу в школі-інтернаті №3, де також проживають переселенці з Миколаївщини та Херсонщини.

Півтори години веселих ігор з улюбленими казковими персонажами, розповіла акторка театру Єлизавета, допомагають дітям забути про пережите.

Вистава для дітей. Миколаївські студенти зіграли казкових персонажів у евакуаційному центрі
Діти беруть участь в ігровій програмі. 29 грудня 2022 року, Миколаївський евакуаційний центр. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

"Це ігрова вистава для дітей, новорічна. Персонажів тут багато цікавих. Наприклад, Пеппі Довгапанчоха, також буде Джин, Снігуронька. Дітям, як і всім, потрібна підтримка у цей дуже складний час. У той час, коли вони сидять на виставах, граються з акторами, вони відволікаються від усього цього жаху", — сказала Єлизавета.

На новорічну виставу привела двох синів переселенка з Херсона Катерина. У листопаді виїхали через постійні обстріли з боку російських військ.

"Ми з Кирилом та Артуром приїхали з Херсона, були вісім з половиною місяців в окупації, але вже місяць у Миколаєві. Діткам дуже подобається вистава, ще й напередодні Нового року", — поділилася Катерина.

Як розповіла Марина Васильєва, всьому творчому колективу театру було приємно подарувати святковий настрій саме дітям-переселенцям та занурити їх у казку.

Читайте також

У Миколаївській області відновили роботу графіків погодинних відключень електроенергії

Переселенці з Херсонської області отримали у Миколаєві ковдри та брикети для опалення

Ракетний обстріл України 29 грудня: яка ситуація на Миколаївщині. Хроніка подій

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок