Сенат США проголосував за заборону держслужбовцям користуватися TikTok

Сенат США проголосував за заборону держслужбовцям користуватися TikTok

Сенат США проголосував за заборону держслужбовцям користуватися TikTok
TikTok. Фото: ms.detector.media

У США заборонили держслужбовцям використовувати TikTok на робочих телефонах. Пр оце 15 грудня повідомило видання Bloomberg.

Законопроєкт прийняли у Сенаті одноголосно. Тепер це рішення має схвалити Палата представників США.

Законопроєкт, автором якого є сенатор Джош Гоулі, республіканець від штату Міссурі, підкреслює, що TikTok і його материнська компанія ByteDance Ltd. можуть ділитися інформацією про американських користувачів з китайською владою.

"Це серйозний ризик для безпеки Сполучених Штатів. Поки вони не будуть змушені повністю розірвати звʼязки з Китаєм, йому не місце на урядових пристроях", — сказав він.

TikTok — це троянський кінь для Комуністичної партії Китаю
сенатор Джош Гоулі

Після голосування представник TikTok Брук Оберветтер зазначив, що заборона китайської платформи на пристроях чиновників не сприяє інтересам національної безпеки США.

Раніше Суспільне Культура повідомляло, що члени Палати представників і Сенату США представили законопроєкти з пропозицією заблокувати усі соцмережі, пов'язані з Китаєм, Росією, Кубою, Іраном, Північною Кореєю та Венесуелою, як такі, що можуть передавати дані американських користувачів урядам цих країн та цензурувати новини.

Колишній президент Дональд Трамп у 2020 році намагався заблокувати новим американським користувачам завантаження WeChat і TikTok.

У червні 2021 року президент Джо Байден відкликав укази Трампа, які мали на меті заборонити завантаження, і доручив Міністерству торгівлі провести огляд проблем безпеки, пов'язаних з цими додатками.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок