У США можуть заборонити Tik-Tok як застосунок, що повʼязаний з Китаєм

У США можуть заборонити Tik-Tok як застосунок, що повʼязаний з Китаєм

У США можуть заборонити Tik-Tok як застосунок, що повʼязаний з Китаєм
TikTok: ілюстративне фото. vctr.media

Члени Палати представників і Сенату США представили законопроєкти з пропозицією заблокувати усі соцмережі, пов'язані з Китаєм, Росією, Кубою, Іраном, Північною Кореєю та Венесуелою. 13 грудня проєкт опублікував на своєму сайті сенатор-республіканець від штату Флорида Марко Рубіо.

Він разом з колегами — членами Палати представників Конгресу республіканцем Майком Ґаллахером (штат Вірджинія) та демократом Раджею Крішнамурті (штат Іллінойс) — зауважують, що ці застосунки можуть передавати дані американських користувачів урядам цих країн та цензурувати новини.

"Йдеться не про креативні відео — йдеться про застосунок, який щодня збирає дані про десятки мільйонів американських дітей та дорослих. Ми знаємо, що він використовується для маніпулювання стрічками та впливу на вибори. Ми знаємо, що він підпорядковується Китайській Народній Республіці", — зазначив сенатор Рубіо.

Дозволити цьому застосунку продовжувати працювати в США — це все одно, що дозволити СРСР скупити New York Times, Washington Post і великі телерадіомовні мережі під час холодної війни
Республіканець Майк Ґаллахер

TikTok вже частково почали обмежувати в США. Штати Техас, Меріленд, Південна Дакота, Алабама і Юта заборонили соцмережу на державних пристроях через міркування безпеки, пише Reuters 13 грудня.

Федеральний комісар з комунікацій Брендан Карр заявив в понеділок 12 грудня, що принаймні дев'ять штатів вжили заходів щодо TikTok "на основі серйозних загроз безпеці, які він представляє".

TikTok потай просуває російський контент

Колишній президент Дональд Трамп у 2020 році намагався заблокувати новим американським користувачам завантаження WeChat і TikTok. У червні 2021 року президент Джо Байден відкликав укази Трампа, які мали на меті заборонити завантаження, і доручив Міністерству торгівлі провести огляд проблем безпеки, пов'язаних з цими додатками.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок