Путін заявив, що українців хоче захопити Польща, і Росія — "єдиний гарант безпеки" для України

Путін заявив, що українців хоче захопити Польща, і Росія — "єдиний гарант безпеки" для України

Путін заявив, що українців хоче захопити Польща, і Росія — "єдиний гарант безпеки" для України
. Президент РФ Володимир Путін, 26 жовтня 2022 року, фото: AP

Президент Росії Володимир Путін 7 грудня заявив, що "єдиним справжнім гарантом територіальної цілісності України могла б бути Росія" на тлі "прагнення польських націоналістів забрати західні українські території".

Путіна цитує кремлівське агентство "РИА-Новости".

"Націоналістичні елементи в Польщі сплять і бачать, щоб забрати західні території, які Україна отримала завдяки рішенням Сталіна після Другої світової — до цього і вестимуть справу. Єдиним справжнім гарантом територіальної цілісності України в її сьогоднішніх кордонах могла б бути Росія", — заявив Путін на зустрічі з членами Ради з розвитку громадянського суспільства та прав людини.

"Ну це вже справа самих українських політиків... майбутнього, звичайно, нинішні політики, на мою думку, мало що в цьому розуміють і не думають про це, хоча деякі, як нам здається, вже починають замислюватися", — додав Путін.

Читайте також: МЗС Польщі: Гарантій безпеки потребує Україна, а не Росія

Зазначимо, що у Польщі днями активізувалася інформаційна кампанія, мета якої – викликати у поляків небажання допомагати Україні. Про це 4 грудня повідомив представник офісу координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин. За його словами, основний посил кампанії зосереджений на тезі, що українці нібито становлять загрозу для польського суспільства. Спецслужби Польщі вважають, що пріоритетним завданням Кремля є припинення допомоги, яку Захід спрямовує Україні.

Читайте також: "Росіяни не можуть без кінця заплющувати очі й казати: "Це не моя провина" — історик російської пропаганди Гарнер

21 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін визнав правосуб'єктність "ЛНР" і "ДНР" і заявив, що їх визнають у межах Донецької та Луганської областей. За три дні, 24 лютого 2022 року, Путін заявив, що Росія вводить війська на територію України з метою проведення "військової операції з денацифікації та демілітаризації". Одразу після цього звернення близько 5 ранку війська РФ почали обстрілювати об’єкти інфраструктури по всій Україні, а також житлові квартали.

Станом на 4 грудня від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Управління ООН з прав людини зафіксувало 17 181 жертву серед цивільного населення України, них — 6702 загиблих і 10 479 поранених. Фактичні цифри щодо жертв є значно вищі, наголосили в ООН.

Війна. Усі останні новини
На початок