"Жодна з команд не була в такій ситуації". Санітра підбив підсумки етапу в Контіолагті для чоловічої збірної України

"Жодна з команд не була в такій ситуації". Санітра підбив підсумки етапу в Контіолагті для чоловічої збірної України

Ексклюзивно
"Жодна з команд не була в такій ситуації". Санітра підбив підсумки етапу в Контіолагті для чоловічої збірної України
. Biathlon.com.ua

Ексклюзивний коментар тренера для Суспільне Спорт.

На Кубку світу з біатлону добігли кінця змагання першого етапу у фінському Контіолагті. Від 29 листопада учасники провели вісім стартів - по чотири серед жінок та чоловіків.

Свій сезон у Контіолагті розпочинала чоловіча збірна України. Найкращим особистим результатом "синьо-жовтих" стала 18-та сходинка Антона Дудченка в заключному старті етапу - індивідуальній гонці, яку той розпочинав 59-м за підсумками спринту.

Читайте також: Дудченко відіграв понад 40 позицій та фінішував у топ-20 персьюту на етапі Кубка світу в Контіолагті: результати

Єдиний командний старт етапу - естафету 4х7.5 км - українці закінчили на дев'ятому місці. На цю гонку команда вийшла в складі Артема Прими, Дмитра Підручного, Богдана Цимбала та Антона Дудченка.

Естафета так і залишилися єдиним стартом у Контіолагті для лідера збірної Дмитра Підручного. Решту гонок чемпіон світу-2019 у персьюті пропустив через проблеми з коліном. Під питанням залишається і його участь в наступному етапі, який прийматиме Гохфільцен.

Читайте також: "Біг з великим болем". Підручний пропустить заключні старти у Контіолагті та під питанням на етап у Гохфільцен

Свою оцінку виступам команди у Контіолагті ексклюзивно для Суспільне Спорт надав тренер чоловічої збірної Юрай Санітра. Словак позитивно висловився про підсумки етапу для підопічних та окреслив імена біатлоністів, яких може довикликати на прийдешні етапі Кубка світу.

Що сказав Юрай Санітра

  • Про заключну гонку переслідування:

"Антон Дудченко підтвердив, що буде радувати - з 59-ї позиції [вийшов] на 18-ту. Тому скажу, що знову три хлопці в очках. Артем Прима теж гідно пробіг. Тому можемо бути задоволені".

  • Про підсумки етапу в Контіолагті:

"Гадаю, що всі вболівальники та спортсмени очікували на цей момент, коли розпочнеться сезон. Бо ми практично з лютого не мали жодного контакту, не могли виступати. Готувалися в умовах, які були за цієї ситуації".

"На цей момент скажу, що жодна з команд, з якими ми ведемо боротьбу, не була у настільки важкій ситуації, як наша. Тому, якщо дивитися з цієї точки зору, можу сказати, що задоволений. Вже перший етап хлопці пробігли гідно, естафету. Шкода, що Дмитро Підручний перебуває у складній ситуації з коліном, тому бачитимемо, як проходитиме його відновлення".

"Більше боявся стрільби. Але вона на гіршому рівні. Ще не на 100% встигаємо фізично конкурувати з нашими суперниками. Гадаю, це пов'язано з тим, що траси у Контіолагті - специфічні, підйоми. Перед цим готувалися у норвезькому Трюселі, і нам треба адаптуватися до змагального режиму, як бігти, як розподілити сили та як стріляти".

  • Про потенційні зміни у складі команди:

"Я вже казав на початку сезону, що хочу давати шанс хлопцям з команди Б. Ще й ця ситуація з Дмитром Підручним не така, як очікували. 100% робитимемо ротацію на наступний етап".

"Ми вже розмовляли з Денисом Насиком, якому треба додати трохи впевненості, що він стартуватиме на Кубку IBU. А хто приїде - скажу після спринту. Гадаю, що дивитимуся на Мандзина й Тищенка".

Що відомо

  • За підсумками першого етапу сезону в Контіолагті збірна України посідає дев'яте місце в чоловічому заліку Кубка націй з показником у 869 очок.
  • Очолює залік збірна Норвегії, чия чоловіча збірна у Фінляндії здобула п'ять медалей (з них три - "золото").
  • Етап в австрійському Гохфільцені стартує в четвер, 8 грудня, та передбачатиме шість стартів (по три - у жінок та чоловіків).
На початок