В Івано-Франківській єпархії УПЦ МП виступили проти призначення єпископом Никити (Сторожука)

В Івано-Франківській єпархії УПЦ МП виступили проти призначення єпископом Никити (Сторожука)

Оновлено
В Івано-Франківській єпархії УПЦ МП виступили проти призначення єпископом Никити (Сторожука)
. Колаж: Суспільне Івано-Франківськ

В Івано-Франківській єпархії УПЦ МП виступили проти призначення архімандрита Никити (Сторожука) єпископом, йдеться у заяві пресслужби єпархії на Facebook-сторінці.

В Івано-Франківській єпархії УПЦ МП спростували заяву, в якій йшлося про незгоду з призначенням єпископом Никити (Сторожука). Про це Суспільному повідомили в пресслужбі єпархії.

"З огляду на відсутність реакції з боку керівництва нашої церкви, наголошуємо, що духівництво, клір та віряни Івано-Франківської єпархії УПЦ проти перебування на посаді очільника нашої єпархії єпископа Никити (Сторожука)", — йдеться у дописі.

Зокрема в єпархії засудили поведінку архімандрита, назвавши її "аморальною" і такою, що "суперечить канонічним нормам церкви й статуту Української православної церкви".

"Вважаємо, що дії новопризначеного єпископа Никити (Сторожука) повинні бути уважно вивченими відповідними правоохоронними органами. Вказаний представник УПЦ має бути притягнутий до відповідальності згідно з законодавством", — написали на сторінці пресслужби Івано-Франківської єпархії УПЦ МП.

Що відомо

23 листопада 2022 року єпископом Івано-Франківським та Коломийським став архімандрит Никита (Сторожук) з бази "Миротворець". Таке рішення прийняли на синоді Української православної церкви Московського патріархату.

25 листопада працівники СБУ обшукували Буковинську єпархію УПЦ МП, де Сторожук був секретарем.

26 листопада у Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ прокоментували обшуки СБУ у Свято-Миколаївському соборі. Архимандрит Никита (Сторожук) сказав, що слідчі увірвалися в приміщення, вивели всіх з кімнат, приставили до стіни, роздягнули і фотографували.

27 листопада працівники СБУ разом з поліцейськими та нацгвардійцями перевірили єпархіальне управління та храм Різдва Христового Української православної церкви Московського патріархату, що на вулиці Довженка в Івано-Франківську. У церкві знайшли проросійську та антиукраїнську агітаційну літературу, у якій заперечується існування українського народу, мови та право України на державність.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок