Буде величезний крок до осучаснення війська: у Повітряних силах розповіли про переваги зенітних комплексів Patriot

Буде величезний крок до осучаснення війська: у Повітряних силах розповіли про переваги зенітних комплексів Patriot

Буде величезний крок до осучаснення війська: у Повітряних силах розповіли про переваги зенітних комплексів Patriot
. Зенітний ракетний комплекс Patriot, аеропорт Жешув, Польща, 24 липня 2022 року, фото: Getty Images

Patriot — це один з найкращих зразків зенітного ракетного озброєння, яке на сьогодні є у світі, і поставка таких комплексів в Україну стане величезним кроком до того, щоб українське військо стало справді сучасним.

Про це в ефірі Суспільного заявив Юрій Ігнат, речник Повітряних Сил України.

"Будь-яке озброєння буде нам корисне. А якщо такі комплекси, як PATRIOT будуть у нас на озброєнні, це буде ще один новий величезний крок до того, щоб наше військо стало сучасним, професійним воно вже стало, з сучасними зразками озброєння", — зазначив Ігнат.

Він також запевнив, що Збройні сили України зможуть у найкоротші терміни опанувати комплекси Patriot.

"Ми вже стільки всього опанували за 9 місяців війни, що жодних сумнівів у наших партнерів бути не повинно стосовно того, що українець, який прагне до перемоги, який готовий бити агресора, опанує це озброєння", — додав речник Повітряних сил.

MIM-104 Patriot — американський зенітний ракетний комплекс (ЗРК), який використовується армією США і її союзниками. Виробляється компанією Raytheon, що розташована в США. ЗРК "Петріот" складається з ракети повітряного перехоплення та високопродуктивної радарної системи. Вартість постачання 9 батарей таких систем може доходити до $ 9 млрд.

Що відомо

  • 21 листопада Німеччина запропонувала Польщі системи протиракетної оборони Patriot для безпеки повітряного простору після падіння ракети у селі Пшеводуві, внаслідок якого загинули дві людини.
  • Пізніше міністр оборони Польщі Маріуш Блащак звернувся до Німеччини з проханням направити вогневі підрозділи в Україну. Міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт прокоментувала запит Польщі про розміщення на заході України зенітно-ракетних комплексів Patriot. Вона заявила, що таке розгортання має бути узгоджене з НАТО.
  • Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький своєю чергою також закликав Німеччину передати Україні системи ЗРК Patriot, щоб допомогти захистити хоча б частину українського неба.
  • Водночас у CNN із посиланням на високопоставленого представника Пентагон повідомили, що США розглядають передачу Україні системи протиракетної оборони Patriot для підтримки військ ППО проти атак Росії.

Читайте також

Надання Україні ЗРК Patriot не потребує схвалення НАТО — Столтенберг

На початок