Розмінування території Миколаївщини. Що відомо

Розмінування території Миколаївщини. Що відомо

Розмінування території Миколаївщини. Що відомо
Боєприпаси, які вилучили піротехніки на Миколаївщині. Листопад 2022 року. Фото: ДСНС в Миколаївській області

Станом на 20 листопада піротехніки працюють над розмінуванням території Миколаївщини. Роботи тривають у межах Баштанського та Миколаївського районів області.

Про це повідомляє пресслужба надзвичайників на своїй сторінці у Facebook.

У неділю, 20 листопада, до виконання робіт за призначенням залучено дев’ять груп, у складі яких 47 піротехніків та 17 спецмашин. З них три групи працюють у Миколаївському районі та шість — на Снігурівщині, що в Баштанському районі.

Розмінування території Миколаївщини. Що відомо
Працює піротехнік. Фото: ДСНС в Миколаївській області

"Ворог замінував ліси, поля, будинки, об'єкти інфраструктури та навіть дитячі майданчики. Рекомендуємо місцевим мешканцям дочекатися закінчення перевірки підрозділами ДСНС місцевості звільнених територій Снігурівщини, та дотримуватися правил безпеки, обережно пересуватися населеними пунктами, не чіпати підозрілі предмети", — йдеться в повідомленні.

Допомогу піротехніками Головного управління ДСНС України в Миколаївській області надають розрахунки з Одеської та Черкаської областей. Також працює третій спеціальний центр швидкого реагування ДСНС України.

Що відомо

  • За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, станом на середину листопада заміновано близько 30 відсотків території України. На Херсонщині та Миколаївщині активно триває очищення деокупованих територій від вибухонебезпечних предметів. Розмінуванню тут підлягає понад 8 тисяч квадратних кілометрів, із них близько 7 тисяч — це територія Херсонської області та до 1,5 тисячі — Миколаївська.
  • Відходячи зі Снігурівки, збройні сили Російської Федерації заміновували будинки місцевих жителів, дороги та залишали міни на відкритих територіях

Читайте також

Загинув під час розмінування Херсонщини. У Миколаєві попрощались з підполковником-сапером

Під час розмінування на Миколаївщині отримав поранення начальник вибухотехнічної служби

Під час роботи на деокупованій території авто "Миколаївводоканалу" підірвалось на міні

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок