Зігрітися взимку. До Миколаєва прибула чергова партія паливної деревини

Зігрітися взимку. До Миколаєва прибула чергова партія паливної деревини

Зігрітися взимку. До Миколаєва прибула чергова партія паливної деревини
Розвантаження дров на станції. 19 листопада, Миколаїв. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Миколаївські громади отримають 20 тисяч кубічних метрів паливної деревини на осінньо-зимовий опалювальний сезон. 19 листопада до Миколаєва надійшла чергова партія дров.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

За словами Ірини Верещук, Миколаївщина швидше за інші області змогла організувати поставку та видачу деревини для опалення протягом осінньо-зимового періоду, відповідно до постанови Кабміну.

"Це означає, що громади Миколаївської області якомога швидше будуть забезпечені усім необхідним, я маю на увазі деревиною паливною і іншими звичайно обігрівачами, утеплювачами — все, що допоможе їм зігрітись", — сказала міністерка.

Обігрітися зимою. До Миколаєва прибула чергова партія паливної деревини
Ірина Верещук під час візиту до Миколаєва. 19 листопада. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Як розповіла Ірина Верещук, Кабмін вперше виділив кошти для закупівлі паливної деревини. Розподілятися дрова мають за пріоритетністю.

"Звичайно, що вразливі категорії, такі як маломобільні, одинокі, люди похилого віку, багатодітні — вони звичайно отримають в пріоритетному порядку і далі будуть рухатись, далі вже диспозиція громад", — сказала Ірина Верещук.

Зігрітися взимку. До Миколаєва прибула чергова партія паливної деревини
Дрова, що надійшли до Миколаєва 19 листопада. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Витрати на закупівлю та доставку деревини обласним військовим адміністраціям компенсують шляхом перерозподілу субвенції з державного бюджету.

Що відомо

  • На Миколаївщині у вересні почали формувати списки людей, які зможуть безоплатно отримати дрова від держави.
  • Жителі трьох районів Миколаївщини: Баштанського, Вознесенського та Миколаївського, — з другого листопада почали безкоштовно отримувати паливну деревину.
  • Реалізація проєкту здійснюється в межах видатків, передбачених Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, в обсязі 562,5 млн грн.

Читайте також

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок