На Миколаївщині шість нових випадків COVID-19

На Миколаївщині шість нових випадків COVID-19

На Миколаївщині шість нових випадків COVID-19
. Facebook

Станом на 10:00 6 травня в Миколаївській області зареєстровано шість нових підтверджених випадків COVID-19. Інформацію підтвердила речниця Миколаївського обласного штабу з протидії коронавірусу Валерія Котовська.

Всього зареєстровано 171 підтверджений випадок COVID-19, з них працівників закладів охорони здоров’я – 40.

- Якщо брати більш детально, то в порівнянні із минулою добою, це на шість випадків більше. У лідерах у нас так і залишається Доманівський район – 53 людини, місто Вознесенськ та Вознесенський район – 41 людина, - розповіла речниця Миколаївського обласного штабу з протидії коронавірусу Валерія Котовська.

Нові випадки зареєстровані в Южноукраїнську (+3 за добу), Миколаєві (+1 за добу), в Новоодеському районі (+ 2 за добу).

Миколаїв
Суспільне Миколаїв

За минулу добу госпіталізовано шість людей, призначене амбулаторне лікування – 17.

Одужало за добу 11 людей (всього одужало 30 людей).

Всього обстежено ПЛР – 2279 осіб, з них за останню добу – 144. З усіх обстежених виявлено позитивних:

  • з підозрою на COVID-19 – 14;
  • хворих на пневмонію – 22;
  • контактних осіб – 135.
Миколаїв

Станом на 9:00 6 травня в Україні 13 184 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 327 летальних, 2 097 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 487 нових випадків.

На півдні України: Одеська обл. — 505 випадків (20 людей одужали); Херсонська обл. — 143 (57 одужали). Найбільша кількість хворих у Чернівецькій області — 1 985 (220 одужали).

За інформацією Центру громадського здоров’я України, часточки вірусу не можуть переміщатись в повітрі та осідати на будь-яких поверхнях. Вони знаходяться у краплях, які виділяє хвора людина під час кашлю або чхання. Ці краплі забруднюють предмети і поверхні на відстані близько одного метра. Перебуваючи поза організмом людини, вірус втрачає свою здатність викликати захворювання.

Миколаїв
pixabay

Згідно із науковими даними, вірус 2019-nCoV на зовнішніх поверхнях залишається небезпечним для людини протягом 3-4 годин. Людина може інфікуватися в результаті дотику до таких предметів або поверхонь, а потім – до очей, носа або рота. Таким чином, щоб запобігти інфікуванню, найкраще не чіпати обличчя брудними руками, а при поверненні додому ретельно мити руки.

Якщо ви підозрюєте, що якийсь предмет або поверхні можуть бути забрудненими і містити вірус, помийте їх звичайним побутовим миючим засобом або обробіть дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

На початок