За 253 дні повномасштабної війни на Франківщині повітряну тривогу оголошували 229 разів

За 253 дні повномасштабної війни на Франківщині повітряну тривогу оголошували 229 разів

За 253 дні повномасштабної війни на Франківщині повітряну тривогу оголошували 229 разів
. Ілюстративне фото: УНІАН

За 253 дні повномасштабної війни на Івано-Франківщині повітряну тривогу оголошували 229 разів. Про це у своєму Telegram-каналі повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Як йдеться у дописі, у жовтні сирени лунали 26 разів, що на 16 більше, ніж у вересні.

10 жовтня була найдовша повітряна тривога за місяць. Вона тривала 4 год. 53 хв. Вранці того дня військові РФ обстріляли Бурштинську ТЕС. На території об'єкта зафіксували влучання чотирьох ракет. Вони поцілили у відкритий розподільчий пристрій теплоелектростанції.

Найкоротші повітряні тривоги за місяць були 15 та 17 жовтня — по 10 хв. Найбільша кількість повітряних тривог була 26 жовтня. Сирени лунали чотири рази.

Максимальна кількість днів без тривог — три доби. "Режим тиші" тривав з 6 по 9 жовтня.

Що відомо

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну територію Івано-Франківщини російські окупанти обстрілювали чотири рази. У перший день війни — 24 лютого — ракетним обстрілам піддалися два аеродроми — в селі Корнич Коломийського району та в Івано-Франківську. Тоді армія РФ намагалася знищити аеропорт та склади ПММ.

11 березня зранку в Івано-Франківську пролунали три вибухи. Міський голова Руслан Марцінків повідомив, що ворог завдав по місту ракетний удар. Крім того, тоді не спрацювала загальноукраїнська система тривоги.

Пізніше Руслан Марцінків розповів, що через ракетні обстріли інфраструктура аеропорту у місті — практично зруйнована.

Вранці 13 березня в Івано-Франківську пролунали вибухи після відбою повітряної тривоги.

Вранці 10 жовтня РФ обстріляла Бурштинську ТЕС. 19 жовтня військові РФ вдруге обстріляли станцію.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок