Військові РФ заселились у фельдшерсько-акушерський пункт на Херсонщині

Військові РФ заселились у фельдшерсько-акушерський пункт на Херсонщині

Військові РФ заселились у фельдшерсько-акушерський пункт на Херсонщині
. Ілюстративне фото: Getty Images

В одному з населених пунктів Скадовська військові РФ заселилися в фельдшерсько-акушерський пункт і не пускають фельдшера у приміщення працювати.

Про це під час онлайн пресконференції "Скадовськ. Олешки: Нагальні питання окупованих громад" розповів Скадовський міський голова Олександр Яковлев.

За його словами в деяких селах громади, російських військових більше ніж місцевих жителів. З Херсона у Скадовськ "переїхали" податкова адміністрація. А також управління, яке відповідає за реєстрацію автомобілів та видає права.

"До Скадовська вивезли пожежні машини і машини "швидкої" допомоги. Але зараз їх вже вивезли кудись далі", — каже міський голова Скадовська Яковлев.

Що відомо

  • Так званий "голова Херсонської ВЦА", колаборант Володимир Сальдо 18 жовтня заявив про переселення жителів тимчасово окупованої території Херсонщини на лівий берег Дніпра. Звернення опублікували пропагандистські ЗМІ.
  • Окупаційна вдала Херсонщини розсилає жителям обласного центру повідомлення з закликом терміново евакуюватись на лівий берег Дніпра та заявила, що розробила інструкцію "евакуації".
  • Голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич закликав жителів міста ігнорувати все, що каже або вимагає окупаційна влада.
  • На окупованій території Херсонської області російські війська переформатовуються: на правий берег переправляють щойно мобілізованих, на лівий — постійні підрозділи.
  • В тимчасово окупованих Херсоні, Бериславі, Каховському та Генічеському районах у квартири та будинки місцевих жителів заселяються по 10-15 російських військових. Вони користуються майном власників, а також вивозять з помешкань усі цінні речі.

Читайте також

  • "Питання "евакуації" на Херсонщині видихається": попри заяви окупаційної влади охочих виїхати з Херсона майже нема
  • 247 день війни: хроніка подій в Херсонській області.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок