Жителям Херсона надходять повідомлення з закликом евакуюватись на лівий берег Дніпра

Жителям Херсона надходять повідомлення з закликом евакуюватись на лівий берег Дніпра

Жителям Херсона надходять повідомлення з закликом евакуюватись на лівий берег Дніпра
. Жителів Херсонщини розсаджують по автобусах, якими повезуть на так званий "відпочинок" в Крим, організований окупаційною владою, жовтень 2022 р. Фото: пропагандистські ЗМІ.

Окупаційна вдала Херсонщини розсилає жителям обласного центру повідомлення з закликом терміново евакуюватись на лівий берег Дніпра. Про це Суспільному повідомили місцеві жителі.

"Зранку на російські номери прийшли повідомлення про термінову евакуацію. Я не буду виїжджати, навіть якщо Херсон будуть рівняти із землею. Але я переживаю, щоб не вивозили силою на територію РФ. Ми їхати нікуди не збираємося", — розповіла херсонка Ганна.

Жителям Херсона надходять повідомлення з закликом евакуюватись на лівий берег Дніпра
Скрін повідомлення з мобільного телефона жительки Херсона. Фото надали місцеві жителі

Читайте також: РФ заявила про підготовку Україною застосування "заборонених методів війни" на Херсонщині

Про те, що жителі Херсона налаштовані залишатися у місті, розповіла Суспільному і голова Херсонської військової адміністрації Галина Лугова.

"Я спілкувалася з жителями міста Херсона з приводу цього. Ніхто нікуди не планує виїздити, тому що Херсон — це Україна.У кожного є житло, своя оселя і своя родина. Всі налаштовані залишатися у місті", — сказала Лугова.

Читайте також: Окупанти РФ заявили про "евакуацію" жителів Херсонщини з правого берега Дніпра на лівий

Також вона прокоментувала заяви окупантів стосовно можливого підриву Каховської ГЕС.

"Це абсолютний абсурд. І все це робиться колаборантами та окупантами задля нагнітання всієї цієї ситуації. Люди в це не вірять. Якщо це і може гіпотетично відбутися, то це може відбутися з провокативних дій колаборантів і окупантів", — голова Херсонської МВА.

Що відомо

  • Так званий "голова Херсонської ВЦА", колаборант Володимир Сальдо 18 жовтня заявив про переселення жителів тимчасово окупованої території Херсонщини на лівий берег Дніпра. Звернення опублікували пропагандистські ЗМІ.
  • Командувач військами РФ в Україні Суровікін заявив про нібито підготовку українськими військами "ракетного удару по греблі Каховської ГЕС". За його словами, ситуація на Херсонському напрямку «непроста», можливе ухвалення "непростих рішень".
Читайте також: 238 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок