"МикоМрії". Молоді миколаївці розпочали навчання в українсько-данському проєкті

"МикоМрії". Молоді миколаївці розпочали навчання в українсько-данському проєкті

"МикоМрії". Молоді миколаївці розпочали навчання в українсько-данському проєкті
. Фото: Українська академія лідерства

У Миколаєві розпочався перший етап українсько-данського проєкту "МикоМрії". 175 молодих людей подали заявки на участь у проєкті та з 25 жовтня слухають лекції онлайн.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла співорганізаторка проєкту "МикоМрії" Ірина Цуркан.

За словами Ірини, перший етап складається з трьох модулів.

"Перший модуль — освіта. До нього включене "управління мріями". Спікер — український підприємець Валерій Пекар. "Освіту майбутнього" буде читати доктор філософії Михайло Винницький", — розповіла Ірина Цуркан.

МикоМрії. Молоді миколаївці розпочали навчання в україно-данському проєкті
Спікери першого етапу проєкту "МикоМрії". Фото: Укрїнська академія лідерства

Другий модуль — розпочнеться у середині листопада і присвячений культурі.

"Присвячений розвитку культури. У ньому два спікери: Ярослав Грицак, відомий український історик, ім'я другого поки не розголошуємо. Він має повідомити про цифрову державу", — сказала Ірина Цуркан.

Третій модуль присвячений молодіжно-волонтерському активізму.

"Читати будуть заступниця міністра Молоді і спорту України Марина Потапенко, засновниця проєкту СпівДія Ірина Тулякова, також випускники Академії лідерства, які захищають, волонтерять, творять в Україні і для українців", — розповіла Ірина Цуркан.

Проєкт розрахований на три місяці.

Що відомо

  • Проєкт "МикоМрії" створений Українсько-данським молодіжним домом та Українською академією лідерства за сприяння Управління молоді та спорту Миколаївської міської ради. У безкоштовному навчанні беруть участь миколаївці віком від 16-ти до 20 років.
  • Миколаївщина отримає кошти на відновлення комунальної інфраструктури від уряду Данії.
  • 7 вересня розпочав роботу Офіс відновлення Миколаївщини. Першим кроком стало створення дорожньої карти та погодження її з представниками Королівства Данії.
  • Представники влади Миколаєва та області Олександр Сєнкевич, Ганна Замазєєва та Віталій Кім 20 серпня зустрілися з міністром у справах міжнародного розвитку Данії Флеммінгом Меллером Мортенсоном. Обговорили майбутню співпрацю та відбудову міста Миколаєва і області після чисельних пошкоджень російською армією.
  • Данія виділить Україні 600 мільйонів данських крон (понад 87 млн доларів) на озброєння та долучиться до післявоєнної відбудови Миколаєва, який постраждав від бомбардувань Росії.

Читайте також

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок