На Херсонщині у Скадовській громаді збирають інформацію від жителів про випадки захоплення військовими РФ їх житла

На Херсонщині у Скадовській громаді збирають інформацію від жителів про випадки захоплення військовими РФ їх житла

На Херсонщині у Скадовській громаді збирають інформацію від жителів про випадки захоплення військовими РФ їх житла
. Російські військові на території тимчасово окупованого Криму, 2014 р. Фото: УНІАН

Виконавчий комітет Скадовської міської ради розпочав збір інформації від жителів громади про випадки захоплення їхнього житла сторонніми особами, розповів Суспільному голова Скадовської міської територіальної громади Олександр Яковлєв.

За його словами надходить дуже багато повідомлень від жителів Скадовської громади про те, що їхнє житло займають військові РФ, або жителі інших регіонів Херсонщини.

"Ми хочемо цю інформацію трохи узагальнити, щоб розуміти, наскільки значні масштаби такого захоплення. Якщо вдасться, будемо мати уявлення про цифри статистики про регіони громади", — говорить Олександр Яковлєв.

Така інформація може бути передана правоохоронним органам.

"Особисто я повідомив поліцію, що моє житло захоплене. Будемо чекати на якийсь механізм, як люди можуть повідомити про таке правоохоронним органам. Це не офіційна заява до поліції, тому надати таку інформацію може будь-хто - родичі, знайомі, які перебувають на підконтрольний Україні території. Але обов'язково зі зворотнім зв'язком, щоб ми могли її перевірити", — каже голова міської ради.

Така інформація може стати основою для різних пакетів документів.

"Ми ж не знаємо, чим закінчиться таке захоплення житла. Може, не дай Бог, там усе буде знищено, а може, обійдеться без руйнувань. Треба бути готовим до всього, тому вже сьогодні починаємо таку інформацію фіксувати", — говорить Яковлєв.

У електронній формі, яку підготували для мешканців громади, кілька основних питань — адреса житла, ким воно захоплене тощо.

Що відомо

  • Оголошені окупаційною владою Херсонщині так звані "евакуаційні заходи" тривають. Її представники виїхали до тимчасово окупованих Генічеська та Скадовська.
  • Так званий "голова Херсонської ВЦА", колаборант Володимир Сальдо 18 жовтня заявив про переселення жителів тимчасово окупованої території Херсонщини на лівий берег Дніпра. Звернення опублікували пропагандистські ЗМІ.
  • Окупаційна вдала Херсонщини розсилає жителям обласного центру повідомлення з закликом терміново евакуюватись на лівий берег Дніпра та заявила, що розробила інструкцію "евакуації".
  • Голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич закликав жителів міста ігнорувати все, що каже або вимагає окупаційна влада.
  • Керівниця Об'єднаного територіального пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк вважає, що окупаційна влада Херсонщини організувала так звану "евакуацію" на лівий берег Дніпра, щоб мати можливість прикритися мирними жителями.

Читайте також

  • "Ми знаємо, що херсонці незламні і все можуть пережити". Гуменюк про ситуацію на Херсонському напрямку
  • 245 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок