Стало відомо, коли буде коронований король Чарльз III

Стало відомо, коли буде коронований король Чарльз III

Стало відомо, коли буде коронований король Чарльз III
Король Великої Британії Чарльз III під час візиту до Шотландії, 3 жовтня 2022 рік. Getty Images

Очікується, що король Великої Британії Чарльз III буде коронований 3 червня наступного року на церемонії у Вестмінстерському абатстві.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на офіційних представників бритаеського уряду, що надали інформацію на умовах анонімності.

"Урядовці сказали, що плани узгоджуються на цю суботу на початку літа, хоча дискусії щодо того, які інші дні стануть офіційними вихідними, ще тривають", — зазначається в повідомленні.

Водночас Букінгемський палац від коментарів наразі відмовився.

На момент коронації Чарльзу III виповниться 74 роки, що зробить його найстаршою людиною, яка була коронована в історії Великої Британії.

Що відомо

  • Королева Єлизавета ІІ померла 8 вересня у віці 96 років у сімейному колі в замку Балморал на північному сході Шотландії.
  • Принц Уельський Чарльз після смерті своєї матері очолив Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії. Він керуватиме країною під іменем Чарльза III.
  • 9 вересня король Чарльз III вперше звернувся до народу з промовою після смерті його матері — королеви Єлизавети II. Монарх віддав їй шану та пообіцяв служити народові так само віддано.
  • У Лондоні Рада престолонаступництва 10 вересня офіційно оголосила Чарльза III королем Сполученого королівства Великої Британії та Північної Ірландії і 14 країн Співдружності націй.

Читайте також

Стало відомо, коли з'являться банкноти з портретом короля Чарльза III

63% британців вважають, що Чарльз ІІІ буде хорошим королем — опитування

"Студенти зустрічали плакатами і зізнавалися у любові" — експертка з протоколу згадала візит принца Чарльза до Києва

На початок