Україна разом з Іспанією та Португалією подає заявку на проведення чемпіонату світу-2030 з футболу

Україна разом з Іспанією та Португалією подає заявку на проведення чемпіонату світу-2030 з футболу

Офiцiйно
Україна разом з Іспанією та Португалією подає заявку на проведення чемпіонату світу-2030 з футболу
. AP

Заявка офіційно підтверджена на рівні футбольних асоціацій.

Україна разом з Іспанією та Португалією подає заявку на проведення чемпіонату світу з футболу. Про це повідомили на спеціальній пресконференції, організованій футбольними асоціаціями цих країн.

Про план подачі спільної заявки країнами уперше повідомило британське видання The Times у вівторок, 4 жовтня. За інформацією видання, подача спільної заявки була погоджена президентом України Володимиром Зеленським, а також урядами Іспанії та Португалії.

У середу, 5 жовтня, футбольні асоціації країн зібрали спеціальну пресконференцію. На ній вони підтвердили, що організовують спільну заявку на проведення ЧС-2030.

"Футбол є важливим соціальним явищем для України. Тому ми раді доєднатися до європейської заявки на проведення чемпіонату світу з футболу", - сказав під час пресконференції президент УАФ Андрій Павелко.

В офіційному пресрелізі футбольних асоціацій України, Іспанії та Португалії також вказано, що умови участі України у заявці ЧС-2030 будуть обговорені та визначені згодом. Проте до Координаційного комітету з підготовки заявки на проведення Мундіалю входитимуть й представники української сторони.

Раніше видання The Times повідомляло, що Україна претендуватиме на проведення матчів кількох груп чемпіонату світу-2030. На пресконференції не деталізували, який план щодо проведення Україною поєдинків існує.

Читайте також: Україна хоче провести чемпіонат світу-2030 з футболу з Іспанією та Португалією

Офіційні заявки на проведення ЧС-2030

  • Марокко
  • Уругвай, Аргентина, Парагвай, Чилі
  • Іспанія, Португалія, Україна
  • Єгипет, Греція, Саудівська Аравія

Що відомо

  • Чемпіонат світу-2030 стане ювілейним: дебютна світова першість з футболу відбулася в Уругваї.
  • Матчі Євро-2012, які приймала Україна, проводилися у Києві, Донецьку, Львові та Харкові.
  • Серед трьох країн лише Іспанія мала досвід проведення чемпіонату світу з футболу - у 1982 році. Португалія приймала фінальну частину Євро-2004, а Україна разом з Польщею організовувала Євро-2012.
Читайте також: Чемпіонат світу з футболу вперше можуть прийняти одразу чотири країни: хто подав заявку
  • Наступні два чемпіонати світу відбудуться у Катарі (2022 рік), а також у США, Мексиці та Канаді (2026 рік). ЧС у Катарі пройде з 20 листопада по 18 грудня і вперше відбудеться у зимовий період.
  • Наприкінці вересня президент федерації волейболу України Михайло Мельник повідомив Суспільне Спорт про втрату права на проведення Євро-2023 через війну, однак здобуття можливості організувати турнір у 2025-му.
Читайте також: Україна втратила право на проведення Євро-2023 з волейболу, але отримала місце на турнірі і право на Євро-2025
На початок