Миколаївка майже пів року чекає повернення чоловіка з полону

Миколаївка майже пів року чекає повернення чоловіка з полону

Миколаївка майже пів року чекає повернення чоловіка з полону
. Фото: Суспільне Тернопіль

Востаннє Катерина спілкувалася зі своїм чоловіком 12 квітня. Того дня він та його побратими потрапили в полон. Ще одна звістка надійшла до жінки наприкінці серпня. Це був лист, датований 30-м травня. Де зараз перебуває її чоловік Дмитро, який боронив Маріуполь на заводі "Ілліча", в якому він стані (фізичному та моральному), та які перспективи його повернення з полону Катерина не знає.

Кореспондентам Суспільного Катерина також розповіла про ситуацію на заводі "Ілліча", який обороняв її чоловік.

"Вони обороняли Маріуполь на заводі "Ілліча". Тримали оборону до кінця і потрапили в полон. 12 число я пам’ятаю, мабуть, як зараз. Дев’ята ранку, він зателефонував на "Вайбер" і слова його були такі: "Я не знаю, що надалі зі мною буде, чи ми сьогодні помремо всі, чи ми сьогодні потрапимо в полон", — розповіла жінка.

За словами Катерини, військові отримали наказ тримати оборону.

"Ситуація була дуже складна. Їх брали в кільце, яке звужувалося. Вони просили, щоб їм дали зелений коридор. Щоб всі захисники, оборонці і "Азовсталі", і "Ілліча", і всі ті, хто стояли, щоб їм просто дали хоча б вийти. Російські військові сказали: "Не дамо. Або ви загинете тут, або буде полон", — згадує Катерина.

Жінка шукає можливості повернути чоловіка на Батьківщину. Звертається до організацій, які займаються військовополоненими, до Червоного Хреста тощо.

"Більше зараз говорять про "Азовсталь". Я розумію кожного, тому що кожен хоче бачити свого рідного вдома, кожен хоче обійняти свого. Але окрім "Азовсталі" є ще завод "Ілліча". Допоки стояв завод "Ілліча", допоки стояв і "Азовсталь". Але мало про нього говорять, тому що такого розголосу не дали про "Ілліча", дали про "Азовсталь", — говорить Катерина.

Читайте також

Пів року пошуків. Мати волонтера з Миколаєва намагається дізнатися про долю сина

У 98 років змушений тікати від окупації. Історія ветерана-переселенця з села на межі Херсонщини та Миколаївщини

"Від мирного життя спогади у фотоальбомі". Родина переселенців з Херсонщини знайшла прихисток у Миколаївській області

Миколаївський актор змінив сцену на бліндажі та зброю. Захищає Україну у складі Нацгвардії

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок