Миколаївський актор змінив сцену на бліндажі та зброю. Захищає Україну у складі Нацгвардії

Миколаївський актор змінив сцену на бліндажі та зброю. Захищає Україну у складі Нацгвардії

Миколаївський актор змінив сцену на бліндажі та зброю. Захищає Україну у складі Нацгвардії
"Артист", актор миколаївського театру, який вступив до лав Нацгвардії. Фото: Північне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України

Окопи замість сцени, військова амуніція замість театральних костюмів та гриму. Актор Миколаївського національного театру драми та музичної комедії Олександр після подій на Київщині вирішив, що не може лишатися осторонь і вступив до лав Національної гвардії України.

Про це повідомляє Північне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України.

Олександр, військовослужбовець однієї з бригад Північного об’єднання Нацгвардії України, до війни працював актором у Миколаївському Національному театрі драми та музичної комедії. Саме в Миколаєві війна його і застала.

"23 лютого я був у гостях у свого співробітника, дивились виступ Путіна, подумали тоді, що це тільки залякування, бо навіть на думку не спадало, що Росія може піти повномасштабною війною на нашу Україну", — пригадує Олександр.

Миколаївський актор змінив сцену на бліндажі та зброю. Захищає Україну у складі нацгвардії
Олександр на сцені театру виконує одну зі своїх ролей. Фото: Північне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України

Війну, розповідає Олександр, "проспав". Не чув ні звуків вибухів, ні дзвінків від друзів та рідних. А коли прокинувся, був шокований. На початку чоловік вирішив, що його фронт — це моральна підтримка жителів міста та українських захисників. З колегами він почав записувати вірші, пісні, виставляли їх на сайті театру.

Коли лінія фронту наблизилася до міста, почалися обстріли, у театрі дали відпустку. Тоді Олександр вирішив поїхати на Київщину додому до батьків, які були в окупації цілий місяць.

"Побачивши зруйновану росіянами Київську область, я вирішив добровільно піти служити. Насамперед складним було те, що доведеться кардинально змінити своє життя: новий графік, знайомство зі зброєю, підстригти волосся, яке для образу я відрощував понад рік", — говорить чоловік.

Миколаївський актор змінив сцену на бліндажі та зброю. Захищає Україну у складі нацгвардії
Олександр у новій "ролі" після того як вступив до лав Нацгвардії. Фото: Північне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України

Тоді ж, дізнавшись про творчу діяльність новоприбулого, побратими почали кликати Олександра "Артист". Зі слів чоловіка, армія змінює людей, в тому числі і його. Каже, під час служби став більш мужнім, відповідальним, це помітило все його оточення.

"Нові знайомства, життєві історії — мені, як актору, це на користь, адже потім я можу використовувати цей досвід для створення образів на сцені. Я певен, що ми переможемо, я повернуся до Миколаєва і буду ще не раз зі своїми колегами радувати наших дорогих глядачів. Миколаїв неодмінно вистоїть, як і вся Україна!", — сказав "Артист".

Читайте також

Армія РФ обстріляла два райони Миколаївщини

Російська армія завдала по Миколаєву ударів з С-300

Над Миколаївщиною ЗСУ збили російський штурмовик Су-25

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок