8-й пакет санкцій ЄС проти РФ: обмеження цін на нафту не буде — ЗМІ

8-й пакет санкцій ЄС проти РФ: обмеження цін на нафту не буде — ЗМІ

8-й пакет санкцій ЄС проти РФ: обмеження цін на нафту не буде — ЗМІ
. Акція Turn ON sanctions! в Києві 21 лютого 2022 року, фото: УНІАН

У восьмому пакеті санкцій ЄС проти Росії, ймовірно, не буде обмеження цін на нафту. Про це повідомив у Twitter брюссельський кореспондент Радіо Свобода" Рікард Йозвяк. Швидше за все, будуть санкції щодо хімікатів, машин, сталеливарної продукції.

“Оскільки G7 все ще працює над деталями обмеження цін на нафту, це, ймовірно, не буде фігурувати в негайному пакеті санкцій ЄС щодо Росії. Але, швидше за все, будуть санкції щодо хімікатів, машин, сталеливарної продукції (на 12 мільярдів євро) + додавання дюжини осіб, причетних до “референдумів”, — написав Йозвяк.

Міністри закордонних справ Європейського Союзу погодили підготовку нових санкцій проти Росії та збільшення обсягів постачання зброї для українських військ у відповідь на мобілізацію в РФ, оголошену 21 вересня російським президентом Володимиром Путіним.

27 міністрів закордонних справ країн ЄС ухвалили таке рішення під час перебування у Нью-Йорку на щорічних зборах світових лідерів в Організації Об'єднаних Націй.

Міністри погодилися доручити своїм командам підготувати восьмий пакет санкцій, націлений на "актуальніші сектори російської економіки". Також нові обмеження стосуватимуться людей, "відповідальних за агресивну війну в Україні".

Міністри також домовилися збільшити постачання зброї до України.

Міністри ЄС проведуть своє наступне офіційне засідання у середині жовтня, коли пакет санкцій може бути офіційно оформлений.

Що відомо

  • 22 лютого держави-члени Європейського Союзу погодили пакет антиросійських санкцій у зв’язку із визнанням Росією незалежності самопроголошених "ДНР" та "ЛНР". Вони стосувались 351 депутата Державної думи РФ та 27 фізичних і юридичних осіб.
  • 28 лютого Євросоюз повністю закрив повітряний простір для російських літаків.
  • На початку травня Єврокомісія представила країнам-членам ЄС проєкт нового пакету санкцій проти Росії, в якому, серед іншого, передбачено нафтове ембарго для РФ. На тлі цього повідомлення на світових ринках зросли ціни на нафту.
  • 3 червня Рада Євросоюзу офіційно затвердила новий пакет санкцій проти Росії. Обмежувальні заходи введено проти 18 компаній та 65 осіб, які так чи інакше причетні до російської агресії проти України.
  • На початку липня країни "Великої сімки" домовилися обвалити ціни на російську нафту. Створивши таким чином спеціальний механізм, завдяки якому російську нафту не купуватимуть за вищою ціною, ніж це буде прописано в спільному договорі.

Читайте також

Попередні "підсумки" "референдумів", акції протестів у РФ, контрнаступ ЗСУ. 214-й день війни. Онлайн

Ми не бачимо перспективи санкцій щодо енергоносіїв РФ, але вони є найважливіші — Стефанішина про війну, ЄС та НАТО

На початок