Голова МВА Краматорська розповів про опалювальний сезон у місті

Голова МВА Краматорська розповів про опалювальний сезон у місті

Голова МВА Краматорська розповів про опалювальний сезон у місті
. Ілюстративне фото радіатора. Фото: pixabay

Краматорськ готується до опалювального сезону без газу. Але за певних умов є можливість отримати газопостачання у приватному секторі міста. Про це у коментарі Суспільному розповів начальник Краматорської міської військової адміністрації Олександр Гончаренко.

"До опалювального сезону Краматорськ, як і вся Донеччина, готуються. На жаль, 100 відсоткову гарантію, що буде газ, ніхто не може надати. Цим питанням займається голова Донецької ОВА Павло Кириленко. Він працює з ЗСУ та управління магістральних газопроводів. Коли буде інформація від Кириленка тоді, буде донесена інформація до керівників міст", — зазначив керівник МВА.

За словами Олександра Гончаренка, опалення буде, якщо буде газопостачання.

"В приватний сектор є бажання та можливість отримати газ, по багатоповерхівках центрального опалення не буде. Якщо ворог битиме по критичній інфраструктурі. Не будуть працювати котельні, насосні станції, центрального опалення не буде. Пережити більш-менш можна в приватному секторі", — розповів Гончаренко.

Він додав, що влада може допомогти обігрівачами жителям багатоповерхівок, які не мають їх, але це за умови, якщо буде електроенергія.

Що відомо

  • Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук анонсувала обов'язкову евакуацію жителів Донеччини перед опалювальним сезоном, бо в області немає газопостачання через бойові дії. Держава обіцяє евакуювати людей, розселити, організувати харчування та оформити усі відповідні соціальні виплати.
  • "Донецькоблгаз" 14 травня опублікував на своїй сторінці у фейсбук інформацію про можливе припинення постачання газу жителям Донецької області через дії РФ.
  • З 14:00 23 травня АТ "Донецькоблгаз" через пошкодження магістрального газоводу та відсутності можливості під'єднатися до альтернативного газоводу припинив постачання природного газу споживачам Краматорської громади, крім Комарської та Олександрівської об'єднаних громад.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок