На Донеччині почнуть обов'язкову евакуацію населення перед опалювальним сезоном

На Донеччині почнуть обов'язкову евакуацію населення перед опалювальним сезоном

Важливо
На Донеччині почнуть обов'язкову евакуацію населення перед опалювальним сезоном
. Слов'янськ евакуація, фото: facebook Вадима Ляха

У Донецькій області напередодні опалювального сезону розпочнуть обов'язкову евакуацію населення. Про це під час телемарафону заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"В Донецькій області відсутнє газопостачання, всі газогони, які можна було відремонтувати, вони відремонтували, але, на жаль, ворог знов і знов знищує все, що могло б взимку обігріти людей. Немає належного електропостачання", — повідомила Ірина Верещук і додала, що "одним словом — тепла на Донеччині у зимовий період не буде".

За словами Верещук, за законом в нинішніх умовах дозволено впровадження обов'язкової евакуації. За її словами, зокрема у Донецькій області знаходиться 52 тисячі дітей, яких треба евакуювати. Усього з Донеччини доведеться евакуювати не менше 200-220 тисяч людей.

Верещук додала, що люди матимуть можливість відмовитись від евакуації у письмовому вигляді. Підписом людина підтвердить, що розуміє усю небезпеку і будуть нести персональну відповідальність за своє життя.

Раніше Верещук очолила штаб з евакуації мешканців Донеччини. За її словами, Кабмін ухвалив рішення про створення штабу 29 липня.

Війна. Усі новини

Читайте також

  • Вночі 30 липня російські окупаційні війська обстріляли Слов'янськ. Під обстрілом опинився міський автовокзал. Загиблих та поранених немає.
  • Російські окупаційні війська протягом 29 липня обстріляли 17 населених пунктів Донеччини. Обстрілами зруйновані та пошкоджені 57 об'єктів цивільної інфраструктури та житлових будинків.
  • Протягом 29 липня на Донеччині загинули шестеро людей, ще 15 отримали поранення. Вночі на 30 липня під обстрілами опинились Очеретинська та Мар'їнська громади, Слов'янськ та Сіверськ.
  • Військо РФ штурмує на кількох напрямках на Донбасі. Бойовий, чисельний склад та характер дій угруповання російського війська залишається без суттєвих змін. Окупанти продовжують завдавати авіаційних та ракетних ударів по військових і цивільних об’єктах на території України.

Читайте також

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині, ще більше HIMARS, дефолт "Нафтогазу". Війна. Головне за тиждень

Виплати для ВПО, пенсії та субсидії на окупованих територіях — інтерв’ю з міністеркою соцполітики Жолнович

Чому іноземці залишаються в країні, де триває війна, та як долучаються до боротьби з Росією. Чотири історії

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок