Влада допоможе населенню Донеччини при евакуації, фінансами, транспортом та житлом Верещук

Влада допоможе населенню Донеччини при евакуації, фінансами, транспортом та житлом Верещук

Влада допоможе населенню Донеччини при евакуації, фінансами, транспортом та житлом Верещук
. Ірина Верещук. Фото: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Влада підготовилась до проведення евакуації з Донецької області та людям нададуть всебічну допомогу від транспортування до грошових виплат. Про це під час брифінгу міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Ми організували логістику. Керівництво Донецької ОВА чітко знає що робити. Якщо люди хочуть виїхати вони телефонують в адміністрації, або пишуть в чат-ботах. Їм достатньо просто зателефонувати. За ними приїдуть, їх заберуть, транспортують до місця евакуації та привезуть в іншу область", - повідомила Ірина Верещук.

Верещук додала, що людям зроблять довідки ВПО, зустрінуть на вокзалі та дадуть першу допомогу та допоможуть фінансово. Наразі Укрпошта вже готова виплачувати гроші, які виділені у бюджеті.

"Всі помили попередніх евакуацій були враховані. Також ми розуміємо, що хтось не хоче евакуюватися. Тоді там є певний формат відмови. Там персональна відповідальність. Але ще раз кажу, газу, опалення не буде, світла не буде, води не буде", - зазначила Верещук.

За словами Верещук, у Донецькій області знаходиться 52 тисячі дітей, яких треба евакуювати. Усього з Донеччини доведеться евакуювати не менше 200-220 тисяч людей.

Що відомо

  • На Донеччині почнуть обов'язкову евакуацію населення перед опалювальним сезоном
  • 30 липня вночі російські окупанти обстріляли Бахмут, один зі снарядів влучив у двоповерхову будівлю ремонтної бази залізниці. Рятувальники з-під завалів дістали тіло загиблого. Через обстріли окупантів Бахмута рятувальники припинили розбір завалів.
  • Протягом 30 липня російські окупаційні війська обстріляли 23 населених пункти Донеччини. Через обстріли загинули троє людей, ще восьмеро отримали поранення.
  • Російські окупанти вели обстріли та штурмували населені пункти Донбасу. На всіх напрямках окрім одного села, армія РФ зазнала поразки та відступила.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок