"Нічого не закінчено". Ярмоленко - про поразку від Шотландії та перспективи збірної України в Лізі Націй

"Нічого не закінчено". Ярмоленко - про поразку від Шотландії та перспективи збірної України в Лізі Націй

"Нічого не закінчено". Ярмоленко - про поразку від Шотландії та перспективи збірної України в Лізі Націй
. AP Photos

У шотландському Глазго "синьо-жовті" зазнали розгрому з рахунком 0:3.

Збірна України з футболу поновила виступи в дивізіоні "В" Ліги Націй. У відкладеному виїзному матчі 2-го туру "синьо-жовті" розгромно поступилися Шотландії - 0:3.

Усі три голи господарі стадіону "Гемпден Парк" у Глазго провели протягом заключних 20 хвилин зустрічі. Натомість українцям не вдалося завдати жодного удару в площину воріт Шотландії.

Читайте також: Україна розгромно програла Шотландії та втратила лідерство в групі Ліги Націй: турнірна таблиця

Через поразку від найближчого переслідувача колектив Олександра Петракова втратив лідерство у квартеті "В1" Ліги Націй. До двох заключних турів поточного розіграшу українці підходять на другій сходинці групи, на одне очко відстаючи від шотландців.

Поразку своєї команди прокоментував капітан збірної України Андрій Ярмоленко. Він відзначив різницю між поєдинками проти Шотландії у червні (перемога України - 3:1) та вересні та закликав до виправлення помилок напередодні матчів з Вірменією та Ірландією.

Що сказав Ярмоленко

  • Про поразку від Шотландії

"На пресконференції я казав, що ми гратимемо проти сильного суперника. Ми знаємо їхні сильні якості, але сьогодні нам не вдалося [здобути очки]. По гарячих слідах важко сказати в плані тактики, що саме не вдалося. Це треба сідати, дивитися, розбиратися. Завтра, я думаю, ми розберемо цю гру та зробимо висновки.

Вітаю збірну Шотландії з, як я вважаю, заслуженою перемогою. Вони створили дуже багато моментів, сьогодні заслужено перемогли. Але в нашій групі ще нічого не закінчено, треба залишатися в позитивному настрої, тому що в нас дві гри. Все залишається в наших руках. Тому потрібно виходити, вигравати дві гри - тоді будемо дивитися, що й як.

Звісно, я думаю, що в плані самоввідачі ані до кого в тренерського штабу не має бути - і не буде - жодних питань. Всі хлопці віддавалися. Це футбол, таке стається. Потрібно підняти голову, рухатися, не здаватися. У нас дві гри - повторюю, все в наших руках".

  • Про зміну динаміки в другому таймі

"Було видно, що вони змінили тактику, грали по-іншому. Не давали нам спокійно розігрувати м'яч, як це було в матчі три місяці тому. Тому десь вони забрали в нас наші сильні якості. Ми любимо працювати з м'ячем. І в другому таймі ми більше підлаштуватися під їхню гру.

Така гра більш емоційна. А це їхня гра: без контроля м'яча, атака на атаку. Хоча в нас і не було багато атак. Багато ми втрачали м'яч на своїй половині - для них це те, що потрібно. Після наших помилок вони й створювали ці небезпечні моменти".
  • Про шанси на вихід до дивізіону "А"

"Нічого ще не закінчено. Дві гри [залишаються]. Потрібно зробити висновки, подивитися, що ми робили не так. Щось треба покращити, щоб виходити краще з оборони, коли нас команди пресингують. Тому що і в грі з Ірландією суперник добре пресингував, і в нас не все виходило. Звісно, ми підтримуємо один одного. Так завжди було і завжди буде".

Що відомо

  • Путівку до дивізіону "А" отримає переможець групи "В1". Команди на другій-третій сходинках продовжать виступи в дивізіоні "В" наступного сезону, а четверте місце означатиме для аутсайдера пониження в класі.
  • У червні Україна зустрічалася з Шотландією у кваліфікації ЧС-2022. Тоді завдяки перемозі з рахунком 3:1 команда Петракова вийшла до фіналу відбіркового плей-оф, де мінімально поступилася команді Вельсу (0:1).
  • До 27 вересня Україна проведе заключні матчі Ліги Націй проти Вірменії та Шотландії. Номінально домашню гру з шотландцями "синьо-жовті" проводитимуть у польському Кракові на тлі повномасштабної війни в Україні.

Що далі

  • Субота, 24 вересня. 16:00. Вірменія - Україна (5-й тур Ліги Націй)
На початок