Власника пансіонату у Харкові, в якому згоріли 15 людей, звільнили з-під варти під заставу

Власника пансіонату у Харкові, в якому згоріли 15 людей, звільнили з-під варти під заставу

Власника пансіонату у Харкові, в якому згоріли 15 людей, звільнили з-під варти під заставу
. Суспільне Харків

Власник пансіонату для літніх людей, в якому у 2021 році загинули 15 людей, Славік Акопян сплатив заставу та вийшов із СІЗО. Після повномасштабного вторгнення справу проти Акопяна розслідує Київський райсуд Полтави.

Раніше Акопян на час розслідування щодо пожежі у пансіонаті перебував у слідчому ізоляторі без права внесення застави, розповів Суспільному речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Проте його захисниками було подано апеляційну скаргу і 28.07.2022 судом постановлено нову ухвалу, якою визначено розмір застави — 1 млн 40 тис. гривень. Цю суму обвинувачений вніс і його звільнено з-під варти", — сказав Чубенко.

У серпні прокурори подали касаційну скаргу та вимагали скасувати рішення про можливість застави для Акопяна. Цю скаргу не задовольнили, сказав Чубенко.

Інші обвинувачувані перебувають під вартою без можливості внесення застави, говорить Чубенко.

Що відомо

  • Пожежа у пансіонаті для літніх людей "Золотий час" спалахнула 21 січня 2021 року, на згарищі знайшли 15 загиблих. Попередньо, заклад працював без дозволів. 22 січня у Харкові був день жалоби, 23 січня — національний траур.
  • Харківська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення вимог пожежної безпеки. Є три основні версії причин займання. ДБР розслідує можливу недбалість рятувальників через пожежу у Харкові.
  • У справі про пожежу у пансіонаті "Золотий час" є четверо підозрюваних: власник будинку, орендар, дружина орендаря (фактична директорка закладу) та адміністратор. Їм інкримінують порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки (ч. 2 ст. 270), яке передбачає покарання від трьох до восьми років ув'язнення.
  • 67-річний власник згорілого пансіонату Славік Акопян, який здавав в оренду будівлю, стверджує, що забезпечити приміщення заходами протипожежної безпеки за угодою мали орендарі. За даними слідства, орендарі Ольга та В'ячеслав Кравченки фактично керували закладом. Прокуратура вказує на те, що подружжя не подбало про пожежну безпеку у будинку, у приміщенні на двох поверхах, де жили понад 30 літніх людей, не було жодного вогнегасника.

Читайте також

Пожежа у пансіонаті "Золотий час" у Харкові: рік по тому

На початок