"Не було жодного вогнегасника" — прокурор про пожежу в пансіонаті у Харкові

"Не було жодного вогнегасника" — прокурор про пожежу в пансіонаті у Харкові

"Не було жодного вогнегасника" — прокурор про пожежу в пансіонаті у Харкові
. Суспільне Харків

Згідно з актом рятувальників, на який посилаються прокурори у справі про пожежу в харківському пансіонаті "Золотий час", у цьому будинку не було жодного вогнегасника.

Про це під час обрання запобіжного заходу орендарю будинку В'ячеславу Кравченку у Київському райсуді 23 січня повідомив прокурор Олександр Доброскок.

"Безпосередньо Кравченко підшукав домоволодіння, в якому було розміщено цей пансіонат. Безпосередньо Кравченко уклав з Акопяном договір оренди. Безпосередньо Кравченко, на наш погляд, зі своєю дружиною підшукував осіб похилого віку, яких там було розміщено", — сказав прокурор, відповідаючи на репліку адвоката про те, що Кравченко не мав "організаційно-розпорядчих функцій" у будинку.

"Чи розумів він про те, що допускається порушення вимог пожежної безпеки? Безумовно, розумів. Оскільки ми у своїй підозрі в першу чергу наводили загальні вимоги законодавства про пожежну безпеку, яких повинен дотримуватися кожен громадянин України, в незалежності від виду діяльності або роду занять", — продовжив прокурор.

"Не було жодного вогнегасника" — прокурор про пожежу в пансіонаті у Харкові
Суспільне Харків

"Чи розумів він, що пожежа може статися? Я думаю, що так, повністю розумів. Але жодних заходів з його боку, з боку інших учасників та організаторів пансіонату вжито не було. На місці пригоди не знайдено жодного вогнегасника! Чи могли три жінки врятувати 33 особи, які знаходились там і які самостійно фактично не могли рухатися, оскільки вони потребували допомоги сторонніх осіб? Ні, не могли. Це все прекрасно розумів як наш підозрюваний, так і інші учасники цієї події", — додав Доброскок.

Сторона захисту вважає позицію обвинувачення надуманою і безпідставною.

"Є лише акт пожежної команди, яка виїздила, а фактично ми не розуміємо, чи були вогнегасники, чи була система якась відповідна, пожежогасіння на даному обєкті, які саме є ознаки виникнення походження займання, виникнення пожежі. Звідки виникла пожежа? На всі питання може відповісти лише пожежна експертиза, судово-медична експертиза. Тут досить багато слідчих дій, експертиз призначено, великий обсяг досліджень", — сказав захисник підозрюваного Станіслав Деркач.

Вислухавши позиції сторін, суддя Світлана Колесник видалилася до нарадчої кімнати.

Читайте також

На початок