Олена Зеленська поїде на похорон Єлизавети II — The Sun

Олена Зеленська поїде на похорон Єлизавети II — The Sun

ЗМІ
Олена Зеленська поїде на похорон Єлизавети II — The Sun
. Олена Зеленська / Фото: АР

Перша леді України Олена Зеленська разом зі світовими лідерами буде присутня на похороні королеви Великої Британії Єлизавети II. Про це пише британське видання The Sun із посиланням на джерела.

Зазначається, що Зеленська буде серед 500 глав держав і високих гостей, запрошених на поминальну службу та VIP-прийом, організований королем Чарльзом III.

Світові лідери планують прибути до Лондона цими вихідними і, як очікується, віддадуть свою шану королеві Єлизаветі II, відвідавши Вестмінстер-Хол, де перебуває труна з її тілом.

"Присутність Олени Зеленської є ще одним свідченням глобальної підтримки України в той час, як Росія перебуває в ізоляції. Британія є одним із найвірніших союзників України. Її присутність на похоронах є ознакою цієї дружби та взаємної поваги", - сказав співрозмовник видання.

За його словами, відразу після церемонії Зеленська повернеться в Україну.

Суспільне звернулося до Офісу президента для підтвердження інформації.

Що відомо

  • Королева Єлизавета ІІ померла 8 вересня у віці 96 років у сімейному колі в замку Балморал на північному сході Шотландії.
  • Принц Уельський Чарльз після смерті своєї матері очолив Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії. Він керуватиме країною під іменем Чарльза III.
  • 9 вересня король Чарльз III вперше звернувся до народу з промовою після смерті його матері — королеви Єлизавети II. Монарх віддав їй шану та пообіцяв служити народові так само віддано.
  • У Лондоні Рада престолонаступництва 10 вересня офіційно оголосила Чарльза III королем Сполученого королівства Великої Британії та Північної Ірландії і 14 країн Співдружності націй.

Читайте також

"Лондонський міст впав". Хто стане новим королем після смерті Єлизавети ІІ та як йому передадуть владу

"Вона була більше, ніж монархом". Як у світі реагують на смерть королеви Єлизавети II

На початок