Зеленський вручив президентці Єврокомісії орден Ярослава Мудрого

Зеленський вручив президентці Єврокомісії орден Ярослава Мудрого

Зеленський вручив президентці Єврокомісії орден Ярослава Мудрого
. Фото: Twitter фон дер Ляєн

Президент Володимир Зеленський вручив президентці Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн орден Ярослава Мудрого І ступеня. Про це фон дер Ляєн написала у Twitter.

“Шановний Володимире, щиро дякую за нагородження орденом Ярослава Мудрого І ступеня. Це велика честь. Я приймаю це від імені всіх громадян ЄС. І як символ нашого міцного зв’язку”, — написала президентка Єврокомісії.

Зранку 15 вересня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва з третім від початку повномасштабного вторгнення РФ візитом.

Напередодні, 14 вересня, президентка Єврокомісії анонсувала свій візит до Києва. Зокрема, вона повідомила, що планує обговорити з українською стороною введення України в європейську зону безкоштовного роумінгу. А також забезпечення доступу України до єдиного ринку ЄС.

На початку квітня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн офіційно передала президенту Володимиру Зеленському опитувальник, заповнення якого було необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в ЄС. На його заповнення пішло менш як місяць.

За даними соціологічного дослідження, проведеного на замовлення Центру "Нова Європа", більшість французів, нідерландців та німців схвалили надання Україні статусу кандидата. Крім людей, цю ініціативу підтримали і європейські лідери.

17 червня Європейська комісія рекомендувала надати Україні статус кандидата в ЄС за умови, що надалі в країні проведуть низку важливих реформ, пов’язаних, зокрема, з верховенством права, олігархами, корупцією та основоположними правами. Водночас президент Франції наголосив, що якби не війна, Україна б не отримала цей статус.

23 червня ЄС остаточно надав Україні статус кандидата.

Читайте також

Безкоштовний роумінг, єдиний ринок з ЄС. Президентка Єврокомісії їде до Києва

З лютого Україна уклала 4 "безвізи" з ЄС і за 2 роки буде готова до членства — Шмигаль

Єврокомісія пропонує Україні €5 мільярдів макрофінансової допомоги. Уряд очікує швидкого ухвалення рішення

Вже у 2023 можуть розпочатися переговори про вступ України в ЄС — Шмигаль

Україна і ЄС підписали 5 угод, які наближають Україну до вступу в Євросоюз — Шмигаль

Гроші, зброя, вступ в ЄС: Шмигаль розповів про результати візиту до Європи

На початок