Президентка Єврокомісії фон дер Ляєн прибула до Києва

Президентка Єврокомісії фон дер Ляєн прибула до Києва

Президентка Єврокомісії фон дер Ляєн прибула до Києва
. Фото: з Twitter фон дер Ляєн

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва з третім від початку повномасштабного вторгнення РФ візитом. Про це вона зранку у четвер, 15 вересня, повідомила у Twitter. За словами фон дер Ляєн, вона зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським і главою уряду Денисом Шмигалем.

“У Києві, у мій третій візит з початку війни Росії. Так багато змінилося. Україна тепер кандидат в ЄС. Я обговорю з президентом Володимиром Зеленським і прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, як продовжувати зближувати наші економіки та людей, поки Україна просувається до вступу”, — написала фон дер Ляєн.

Напередодні, 14 вересня, президентка Єврокомісії анонсувала свій візит до Києва. Зокрема, вона повідомила, що планує обговорити з українською стороною введення України в європейську зону безкоштовного роумінгу. А також забезпечення доступу України до єдиного ринку ЄС.

На початку квітня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн офіційно передала президенту Володимиру Зеленському опитувальник, заповнення якого було необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в ЄС. На його заповнення пішло менш як місяць.

За даними соціологічного дослідження, проведеного на замовлення Центру "Нова Європа", більшість французів, нідерландців та німців схвалили надання Україні статусу кандидата. Крім людей, цю ініціативу підтримали і європейські лідери.

17 червня Європейська комісія рекомендувала надати Україні статус кандидата в ЄС за умови, що надалі в країні проведуть низку важливих реформ, пов’язаних, зокрема, з верховенством права, олігархами, корупцією та основоположними правами. Водночас президент Франції наголосив, що якби не війна, Україна б не отримала цей статус.

23 червня ЄС остаточно надав Україні статус кандидата.

Читайте також

Безкоштовний роумінг, єдиний ринок з ЄС. Президентка Єврокомісії їде до Києва

З лютого Україна уклала 4 "безвізи" з ЄС і за 2 роки буде готова до членства — Шмигаль

Єврокомісія пропонує Україні €5 мільярдів макрофінансової допомоги. Уряд очікує швидкого ухвалення рішення

Вже у 2023 можуть розпочатися переговори про вступ України в ЄС — Шмигаль

Україна і ЄС підписали 5 угод, які наближають Україну до вступу в Євросоюз — Шмигаль

Гроші, зброя, вступ в ЄС: Шмигаль розповів про результати візиту до Європи

На початок