Смерть Єлизавети ІІ: стало відомо, що буде з королівськими коргі

Смерть Єлизавети ІІ: стало відомо, що буде з королівськими коргі

Смерть Єлизавети ІІ: стало відомо, що буде з королівськими коргі
. Сара Фергюсон, герцогиня Йоркська та принц Ендрю, герцог Йоркський, відвідують четвертий день Royal Ascot на іподромі Аскот 21 червня, 2019 в Аскоті, Англія. Фото Max Mumby/Indigo/Getty Images.

Двоє молодих коргі, які належали королеві Єлизаветі, залишаться у родині. Про це повідомляє BBC. Собаками опікуватимуться принц Ендрю, герцог Йоркський, та його колишня дружина Сара. Саме герцогиня Йоркська знайшла цуценят, яких принц і його дочки подарували королеві у 2021 році.

Герцог Йоркський і Сара, герцогиня Йоркська, будуть опікуватися Муіком і Сенді. У королеви також був доргі — порода такса-коргі — на ім'я Кенді, з яким вона була зображена в січні.

Джерело, близьке до принца Ендрю, повідомило BBC: “Коргі повернуться жити в Роял Лодж з герцогом і герцогинею. Саме герцогиня знайшла цуценят, подарованих Її Величності герцогом”.

Навіть після розлучення колишня дружина принца Ендрю продовжувала дружити з Її Величностею, вигулюючи собак у Фрогморі та спілкуючись з королевою, зазначило джерело.

Роял Лодж, де принц і його колишня дружина мешкають і після розлучення, розташований на території королівських маєтностей у Віндзорі.

Хто такі Муік та Сенді

62-річний герцог і його дочки Беатріс і Євгенія спочатку подарували королеві цуценя на ім‘я Муік і ще одного цуценя на ім'я Фергус минулої весни. Це зробили, щоб підняти настрій королеви, поки її чоловік перебував у лікарні та під час карантину через коронавірус.

Муік (вимовляється як “Мік”) — це коргі, названий на честь озера Лох-Муїк із королівського маєтку Балморал.

Фергус, доргі, був названий на честь дядька королеви по материнській лінії, капітана Фергуса Боуз-Лайона, який загинув під час Першої світової війни. Цуценя померло в травні у віці п'яти місяців, як повідомляється, через порок серця. Говорили, що королева була спустошена.

Тоді принц Ендрю подарував їй ще одне цуценя коргі, Сенді, на її офіційний 95-й день народження.

Єлизавета ІІ захоплювалася розведенням коргі

Королева захоплювалася розведенням коргі і мала понад 30 коргі та доргі протягом шести десятиліть. Багато з них походили від Сьюзен — собаки, яку Єлизвета отримала від свого батька на 18-й день народження в 1944 році.

Однак програма розведення собак припинилася кілька років тому, оскільки королева, як кажуть, не бажала залишати молодих собак після її смерті.

Принц Ендрю, знаючи це, міг запевнити свою матір, що подбає про собак, якщо виникне така потреба, пише BBC.

Принц і його колишня дружина герцогиня залишаються дуже близькими після розлучення в 1996 році, тому її участь у піклуванні про собак не є несподіванкою.

Що відомо

  • Королева Єлизавета ІІ померла 8 вересня у віці 96 років у сімейному колі в замку Балморал на північному сході Шотландії.
  • Принц Уельський Чарльз після смерті своєї матері очолив Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії. Він керуватиме країною під іменем Чарльза III.
  • 9 вересня король Чарльз III вперше звернувся до народу з промовою після смерті його матері — королеви Єлизавети II. Монарх віддав їй шану та пообіцяв служити народові так само віддано.
  • У Лондоні Рада престолонаступництва 10 вересня офіційно оголосила Чарльза III королем Сполученого королівства Великої Британії та Північної Ірландії і 14 країн Співдружності націй.

Читайте також

Королева Єлизавета II померла

Старший син королеви Єлизавети принц Чарльз став королем

"Лондонський міст впав". Хто стане новим королем після смерті Єлизавети ІІ та як йому передадуть владу

"Вона була більше, ніж монархом". Як у світі реагують на смерть королеви Єлизавети II

На початок