На Донеччині доповнять та перевидадуть книгу пам'яті з іменами бійців, які загинули захищаючи Україну

На Донеччині доповнять та перевидадуть книгу пам'яті з іменами бійців, які загинули захищаючи Україну

На Донеччині доповнять та перевидадуть книгу пам'яті з іменами бійців, які загинули захищаючи Україну
. Мистецький захід "Світлини безсмертя", фото: Суспільне Донбас

Книгу пам'яті з іменами бійців з Донеччини, які загинули захищаючи Україну, доповнять та перевидадуть. Про це під час телемарафону Суспільному повідомила речниця Донецької ОВА Тетяна Ігнатченко.

"Проєкт започаткували, як своєрідне продовження нашого першого проєкту — книга пам’яті хлопців та дівчат, які загинули під час АТО та ООС (2014—2020 років). Для нас було дуже важливо зібрати в одній книзі всі імена захисників родом з Донеччини, які віддали своє життя, захищаючи Україну", — розповіла речниця.

Вона додала, що у 2022 році планували перевидання цієї книги. Ця книга буде продовжена, бо до неї додадуть імена тих людей, які загинули під час повномасштабного вторгнення.

За її словами, портрети українських військових стали продовженням "Книги пам’яті".

"Проєкт називається “Місто Героїв”. За задумом художник малює портрети тих, хто увійшов до "Книги пам’яті", і потім ці портрети передруковуємо. Вони стають плакатами, бордами. І ми вивішуємо це в тих місцях, де жили, народилися наші герої", — додала Тетяна Ігнатченко.

Як розповіла Суспільному Ігнатченко, художниця Беата Куркуль стала першою художницею, яка намалювала зо два десятки портретів. Оригінали дарували родичам загиблих.

"Ми продовжимо проєкт щойно буде доступ до персональних даних тих, хто загинув. Поки що знаємо про наших загиблих тільки з власної інформації", — зазначила речниця.

Що відомо

  • На Донеччині, за вісім років бойових дій —138 загиблих українських військових. Під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну точна кількість загиблих бійців невідома.

Читайте також

"Світлини безсмертя": у Краматорську створюють портрети бійців, які загинули захищаючи Україну

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок