Підозрюваного у вбивстах майданівців бійця "Омеги" відпустили під особисте зобов’язання

Підозрюваного у вбивстах майданівців бійця "Омеги" відпустили під особисте зобов’язання

Ексклюзивно
Підозрюваного у вбивстах майданівців бійця "Омеги" відпустили під особисте зобов’язання
. Facebook Закревська

Суд відпустив під особисте зобов’язання ексбійця спецпідрозділу внутрішніх військ МВС України "Омега" Володимира Косенка. З 19 лютого він перебував під домашнім арештом.

Про це Суспільному повідомив прокурор Ігор Земський, який клопотав про продовження цілодобового домашнього арешту для Косенка.

"Відмовлено слідчим суддею у задоволені клопотання про продовження запобіжного заходу Косенку, підозрюваному у вчиненні вбивства Ушневича та замаху на вбивство Гукова. А саме (відмовлено - ред.) у продовженні запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та з невідомих мені поки що причин слідчим суддею обрано інший запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання", - сказав Земський.

Прокурор зазначив, що буде оскаржувати таке рішення суду в Апеляційному суді.

Нагадаємо, слідчі ДБР затримали та повідомили про підозру колишньому співробітнику спецпідрозділу "Омега" 18 лютого. Його підозрюють у перевищенні влади та службових повноважень, яке супроводжувалося застосуванням зброї, що спричинило тяжкі наслідки; закінченому замаху на умисне вбивство; умисному вбивстві, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Печерський районний суд Києва 19 лютого відправив Косенка під домашній арешт із зобов'язанням носити електронний браслет.

Що відомо

  • Україна у грудні 2019 року обміняла колишніх бійців "Беркуту" Олега Янішевського, Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Сергія Тамтуру й Олександра Маринченка, обвинувачених у розстрілах учасників Революції гідності.
  • Заради обміну Київський апеляційний суд звільнив їх без вироку. Запобіжний захід було пом'якшено з тримання під вартою на особисте зобов'язання. Незгодні з цим рішенням українці вийшли під Лук'янівське СІЗО та перекрили виїзди з нього.
  • Пізніше президент Володимир Зеленський повідомив, що без обміну п'ятьох ексберкутівців, обвинувачених у вбивствах на Майдані, Україна не повернула б розвідників, які пройшли Дебальцеве.
  • 8 лютого двоє переданих бойовикам ОРДЛО в рамках грудневого обміну колишніх співробітників "Беркуту" Олександр Маринченко і Сергій Тамтура заявили, що повернулися у Київ і готові захищатися у суді.
  • Тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що Маринченко і Тамтура, які повернулися до Києва, залишаються підсудними.
  • За даними слідства, від пострілів снайперів у формі спецпризначенців на вулиці Інститутській у центрі Києва загинули 48 беззбройних майданівців, ше 80 дістали поранення. У цих розстрілах обвинувачують Олександра Маринченка, Сергія Тамтуру, Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна.
На початок