"Домовляємося, що робимо свою роботу, і завжди все виходить". Лузан та Четверікова - про "золото" Євро з веслування

"Домовляємося, що робимо свою роботу, і завжди все виходить". Лузан та Четверікова - про "золото" Євро з веслування

Ексклюзивно
"Домовляємося, що робимо свою роботу, і завжди все виходить". Лузан та Четверікова - про "золото" Євро з веслування
. НОК України

Український тандем переміг у Мюнхені на дистанції 500 метрів.

Українські веслувальниці Людмила Лузан та Анастасія Четверікова стали чемпіонками Європи у каное-двійці на дистанції 500 метрів. Їхнє "золото" стало першим для збірної України з веслування на каное та байдарках на поточному Мультиспортивному Євро в Мюнхені.

Читайте також: Українські каноїстки Лузан та Четверікова - чемпіонки Європи у каное-двійці

Лузан і Четверікова захистили титул чемпіонок Європи на 500-метрівці, виборовши "золото" на минулорічній континентальній першості в Познані. На чемпіонаті світу цього місяця вони також здобули "срібло" змагань на 500 м.

В останній день Мультиспортивного Євро на тандем українок ще очікує спільний медальний старт на 200-метрівці. Лузан також змагатиметься за нагороди в одиночці на аналогічній дистанції.

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт веслувальниці розповіли, як минув для них переможний старт, та поділилися очікуваннями від заключних виступів у Мюнхені.

Що сказали Лузан і Четверікова

Людмила Лузан

"Звичайно, нелегко [після ЧС виступати на Євро], дуже маленький період відпочинку і підготовки. І довго добиралися до Канади, не відкривали нам візу. Також поверталися довго додому, адже не можемо одразу потрапити в Україну: спочатку - літаком, потім - автобусом. Приїхавши в Україну, потрібно було хоча б втримати форму та гідно виступити на цих змаганнях. Як показав цей старт, ми змогли, зібралися та виконали цю роботу як найкраще. Ми з золотими медалями та дуже щасливі.

Ми на кожну гонку домовляємося, що робимо свою роботу. Стартуємо, робимо середину та фініш. І завжди у нас все виходить. Намагаємося йти за своєю тактикою, ні на кого не звертати увагу та виконувати свою роботу.

Завтра ми стартуємо у двійці на 200 м. І потім я ще стартую в одиночці. 200 метрів - це спринт-дистанція, і оскільки наша коронна дистанція - 500 м, ми можемо розкотити довгим, широким гребком і відчути, як човен пливе. А на 200 м немає часу до цього: треба одразу зсувати човна і всю дистанцію йти наскільки можливо. Оскільки ми ще у цьому сезоні 200 м у двійці не ходили - побачимо на наш результат. Сподіваємося, що буде хороший".

Анастасія Четверікова

"Важко лише те, що до нас в Україну, як відомо, не літають літаки. Доводиться летіти у найближчу країну, а потім своїм ходом машиною чи автобусом. Це доба в дорозі, важко. Було краще у цьому плані в Мюнхені, але коли приїжджаєш до рідної країни, розряджаєшся, налаштовуєшся по новому і з новими силами відправляєшся на нові змагання.

Звичайно, [стежимо за іншими видами спорту на Мультиспортивному Євро]. Учорашня золота медаль Марини Бех-Романчук нам дала також трохи переваги. Ми бачили її емоції і хотіли такі самі.

Фінал у каное-двійці на 200 м? Все одно у нас пріорітет - олімпійська дистанція (500 м). Ми завжди кожен рік намагаємося втримати свій титул призерок на чемпіонаті світу, чемпіонки Європи. Намагаємося це тримати, і буде ще краще на Олімпійських іграх у Парижі".

Що відомо

  • Лузан та Четверікова здобули "срібло" на дистанції 500 метрів у каное-двійці на Олімпіаді-2020. А на останніх двох чемпіонатах світу вони здобули "золото" (2021) та "срібло" (2022).
  • Для Людмили Лузан це вже друга медаль на Мультиспортивному Євро. Першою нагородою стало "срібло" в каное-одиночці на дистанції 500 метрів.
  • Загалом у веслуванні на Мультиспортивному Євро Україна вже здобула чотири медалі. Крім нагород Лузан, "срібло" та "бронзу" вибороли паравеслувальники Владислав Єпіфанов та Наталія Лагутенко.
На початок