Ще 90 компаній розглядають можливість релокації на Рівненщину — ОВА

Ще 90 компаній розглядають можливість релокації на Рівненщину — ОВА

Ще 90 компаній розглядають можливість релокації на Рівненщину — ОВА
. Фото: Суспільне Рівне

Від початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну 37 релокованих підприємств уже перевезли обладнання на Рівненщину та працюють на новому місці. Ще майже 90 компаній розглядають можливість релокації своїх потужностей в область, розповів Суспільному заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Гемберг.

Серед сфер діяльності релокованих підприємств – деревообробна та легка промисловість, виробництво меблів, ІТ-сфера, виробництво продуктів, логістичні послуги, гуртова та роздрібна торгівлі.

“За час війни Рівненською ОВА був створений центр релокації бізнесу, оброблено понад 1000 заявок. Зараз 37 підприємств вже працюють на Рівненщині, це підприємства з Чернігівської, Київської, Харківської, Луганської, Донецької областей. Релокація показала себе достатньо ефективною”, — каже посадовець.

Читайте також: Найбільше серед областей: Рівненщина має понад 250 пропозицій для релокації бізнесу

Водночас Сергій Гемберг пояснює, релокація має свою певну етапність. ”Якщо на початку війни була більша активність, то зараз зберігається загроза з Білорусі - підприємства, які релоковуються - вони вибирають більш безпечні регіони України: Львів, Івано-Франківськ. Але Рівненщина теж має гарний результат і має свої логістичні переваги логістичні”, — сказав Суспільному заступник начальника Рівненської ОВА Сергій Гемберг.

На Рівненщині діє Центр економічного розвитку та релокації бізнесу. Зокрема, працюють відповідний Сall-центр (0 800 500 078) та телеграм-бот: @rivnerelocation_bot.

Читайте також

  • Релокація бізнесу триває: до Рівного з Київщини переїхали дві кавові компанії
  • На Рівненщину переїжджає IT-компанія з Харківщини із двома сотнями працівників
  • На Рівненщині розпочав роботу Центр економічного розвитку та релокації бізнесу. Його мета — супровід переведення бізнесу із постраждалих від війни регіонів у область
  • Мають справу з м'ясом: на Рівненщині запрацювало перше підприємство, яке переїхало з Києва
  • Роблять модульні будинки: на Рівненщину переїхало підприємство з Чернігівщини

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок