Легкоатлетка Магучіх застрягла в Португалії. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Легкоатлетка Магучіх застрягла в Португалії. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Ексклюзивно
Легкоатлетка Магучіх застрягла в Португалії. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ
.

Спортсменка з Дніпра Ярослава Магучіх через закриття кордонів застрягла на тренувальному зборі в Португалії. Про це вона розповіла Суспільному в спортивному "квартирнику".

"Зараз я перебуваю на тренувальному зборі в Монте-Горду в Португалії, який мав закінчитися ще 31 березня. Але в умовах карантину ми ще залишаємось тут, тому що кордони закриті. Тому трішки тренуємося, намагаємося тренуватися. Головний старт сезону скасували, і навіть не знаємо, до чого ми тренуємося. Але ми підтримуємо форму, ходимо до лісу, трішечки бігаємо та робимо вправи різноманітні. Тому що стадіон тут закритий і пляж теж закритий, нам туди не можна, і ми намагаємося сильно не ходити. Виходимо тільки до магазину, по воду, по продукти, якщо треба.

А так - сидимо вдома, робимо тренування у лісі, і в принципі все. За батьками вже сумую трішечки, хочеться додому. З батьками ми спілкуємося відеозв’язком, через FaceTime або Viber, переписуємося. І сподіваюся, що скоро повернусь додому", – розповіла Магучіх.

Що відомо

  • 18 січня 2010 року легкоатлетка Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд зі стрибків у висоту в приміщенні серед спортсменів віком до 20 років. Результат Ярослави – 2 метри 1 сантиметр. Спортсменка виступила у Львові, на ХХI міжнародному турнірі зі стрибків у висоту "Меморіал Олексія Дем’янюка".
  • У вересні 2019 року Ярослава Магучіх здобула срібну медаль чемпіонату світу зі стрибків у висоту. 18-річна спортсменка тоді стала наймолодшою в історії медалісткою цих змагань. Вона поліпшила світовий рекорд, показавши результат у 2,04 метри.
  • У 15 років Магучіх виграла чемпіонат світу серед дівчат U-18 і Європейський юнацький фестиваль. Через рік - чемпіонат Європи U-18 та юнацькі Олімпійські ігри.
  • Ярослава Магучіх – студентка Дніпровського вищого училища фізичної культури. Її тренерка – Тетяна Степанова.
На початок