"За службову недбалість під час пандемії" відкрито справу на керівництво Миколаївської ОДА

"За службову недбалість під час пандемії" відкрито справу на керівництво Миколаївської ОДА

"За службову недбалість під час пандемії" відкрито справу на керівництво Миколаївської ОДА
.

Відкрито кримінальну справу на керівництво Миколаївської обласної державної адміністрації, розповів начальник управління Служби безпеки України в Миколаївській області Віталій Герсак. Про це він сказав під час сесії обласної ради. Він закликав депутатів направити лікарням гроші на боротьбу з коронавірусом.

За службову недбалість під час пандемії відкрито кримінальну справу на керівництва Миколаївської ОДА
Віталій Герсак - начальник управління Служби безпеки України в Миколаївській області. Суспільне Миколаїв

Віталій Герсак каже:

"Із сьогоднішнього дня буде зареєстроване кримінальне провадження. Ви не три дні, ви два тижні розбираєтеся. Якщо ви за два тижні не можете розібратися, хто винуватий, то я думаю, що ми в рамках кримінального провадження розберемося".

Проте депутат обласної ради Вадим Олабін відповів Віталію Герсаку, що його заява є політичним ходом, а звинувачувати у ситуації необхідно людей, які безпосередньо винні у цьому.

За службову недбалість під час пандемії відкрито кримінальну справу на керівництва Миколаївської ОДА
Вадим Олабін - депутат Миколаївської обласної ради.

"Я дуже уважно вислухав Вашу політичну заяву. Вона політична, а не заява начальника управління СБУ, не керівника правоохоронного органу. Я хочу вам сказати, як колишній співробітник правоохоронних органів, я б із гідністю і честю вислухав Вас, якби Ви заявили про те, що у зв'язку з недбалим виконанням або в зв'язку зі зловживанням службовими обов'язками конкретна людина ігнорує Конституцію України і не виконує рішення сесії, не виділяє кошти. І Ви зобов'язані, як керівник правоохоронного органу, під білі ручки конкретного громадянина звідси вивести", - говорить Вадим Олабін.

Інформацію про відкриття кримінального провадження підтвердив речник управління СБУ Андрій Середич:

"Управлінням Служби безпеки України Миколаївської області відкрито кримінальне провадження за ознаками можливої "Службової недбалості" стосовно посадових осіб Миколаївської ОДА. Йдеться про те, що в умовах стрімкого поширення пандемії короновірусної інфекції посадовці не вжили дієвих заходів, щоб забезпечити життя та здоров’я, та законні інтереси громадян України та держави України в цілому. Іде первинна невідкладна оперативно-слідча робота. На цьому етапі не можна говорити про це у категорії конкретних осіб. Йдеться про посадовців. Цей етап передбачає саме такі формулювання".

Авторка - Світлана Кльосова, оператор - Ігор Чорний.

Читайте також:

- До Миколаєва з перевіркою приїхав головний санітарний лікар України;

- На Миколаївщині 1100 людей знаходяться на самоізоляції;

- Миколаївщина без COVID-19: Зеленський хоче негайно розібратися з цим.

На початок