У 2022 врожайність зернових на Миколаївщині очікується у два рази меншою — Віталій Кім

У 2022 врожайність зернових на Миколаївщині очікується у два рази меншою — Віталій Кім

У 2022 врожайність зернових на Миколаївщині очікується у два рази меншою — Віталій Кім
. Суспільне Харків

За прогнозами аграріїв, на Миколаївщині у 2022 році зможуть зібрати 2,2 млн тонн зернових культур. Це майже вдвічі менше ніж зібрали у 2021 році. Тоді ця цифра сягала 3,8 млн тонн.

Про це розповів начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім під час брифінгу в "Українському медіацентрі".

За словами Віталія Кіма, у Миколаївській області люди продовжують збирати врожай незалежно від ризиків. Проте, окрім бойових дій, проблемними залишаються питання логістики, у тому числі й до кордону, та ціни на саме зерно.

"Великі підприємства, які мають запас міцності в грошах, складують товар і чекають більш вигідної ціни. Маленькі підприємства, які не мають такої змоги, страждають більше. І ми ведемо переговори, щоб підприємства, які мають змогу це робити, закуповували зерно в нашому регіоні, але ризики військові дуже ускладнюють цей переговорний процес", — сказав Віталій Кім.

Загалом, за словами Кіма, бойові дії на території області та обстріли російськими військами впливають на економіку регіону. Що стосується ділової активності, то вона збільшується у віддалених районах області.

Читайте також: "На Миколаївщині чекають на важке озброєння для розвитку наступу — начальник ОВА Кім"

"Ризики військові, які у нас існують, вони впливають на все: неможливість застрахувати вантаж, неможливість отримання грошей, неможливість логістичних шляхів, які перервані. Тому активність є, але вона обмежена нашим регіоном. Найбільше зараз еволюціонують ті підприємства, які завозять до нас матеріал і намагаються зробити якийсь товар з додатковою вартістю. Для військових, для критичної інфраструктури, для відновлення", — сказав Віталій Кім.

Проте, попри бойові дії, за словами начальника ОВА, на Миколаївщині продовжують працювати державні та комунальні підприємства, об’єкти критичної інфраструктури, магазини, сільгоспвиробники тощо.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок