Збірна України з баскетболу зіграє останні матчі першого раунду відбору на чемпіонат світу-2023: склад команди й розклад

Збірна України з баскетболу зіграє останні матчі першого раунду відбору на чемпіонат світу-2023: склад команди й розклад

Збірна України з баскетболу зіграє останні матчі першого раунду відбору на чемпіонат світу-2023: склад команди й розклад
. FIBA Basketball

Українці на чолі з гравцем НБА Михайлюком боротимуться за останнє місце в наступній стадії відбору.

Чоловіча збірна України з баскетболу продовжує відбір на чемпіонат світу-2023, що відбудеться в Індонезії, Японії та Філіппінах. На початку липня команда проведе останні матчі першого групового раунду кваліфікації серед збірних Європи.

У попередніх матчах відбору, що розпочалася в листопаді 2021 року, Україна зазнала поразки від Грузії (83:88) та обіграла Північну Македонію (78:61). У лютому 2022-го українці поступилися Іспанії (74:88).

Упродовж липневих зустрічей Україна зіграє одразу три матчі, адже внаслідок повномасштабного вторгнення Росії не змогла провести ще одну гру в лютому. Тож тепер на команду чекають матчі-відповіді проти Грузії (1 липня), Північної Македонії (4 липня) та Іспанії (7 липня).

"Домашні" матчі з Грузією та Іспанією Україна проведе в столиці Латвії Ризі.

Наразі Україна посідає третє місце в групі G з чотирма очками. Аби вийти до другого раунду кваліфікації, необхідно втриматися в топ-3.

Читайте також: Збірна України з баскетболу провела два заключні спаринги перед відбором на чемпіонат світу-2023: результат

На матч проти Грузії головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс заявив 12 гравців.

Заявка збірної України матчі відбору на чемпіонат світу-2023 проти Грузії

  • Ілля Сидоров, Денис Лукашов, Іссуф Санон, Віталій Зотов, Святослав Михайлюк, Павло Крутоус, Іван Ткаченко, Сергій Павлов, В’ячеслав Бобров, В’ячеслав Петров, Дмитро Скапінцев, Артем Пустовий.

У тренувальному таборі збірної також перебувають нападник Артем Ковальов та центровий В’ячеслав Кравцов.

Український гравець НБА Олексій Лень, який представляє "Сакраменто Кінгз", не візьме участі в липневих матчах, проте планує приєднатися до команди в серпні, коли проходитимуть підготовка до Євробаскету-2022 і матчі кваліфікації на чемпіонат світу-2023.

Натомість підсилить команду інший українець з НБА – захисник "Торонто Репторз" Святослав Михайлюк.

Читайте також: Гравець НБА Святослав Михайлюк гратиме за збірну України у липневих матчах відбору на чемпіонат світу-2023

Чемпіонат світу-2023. Кваліфікація (Європа). Перший раунд. Група G

  1. Грузія – 7 очок (4 матчі), +12 (різниця очок)
  2. Іспанія – 6 (3), +71
  3. Україна – 4 (3), -2
  4. Північна Македонія – 4 (4), -81

З 32 збірних до настуного етапу пройдуть 24 найкращі: по три з кожної. Далі їх заново поділять на чотири групи.

З групи України вже гарантували собі місце в другому раунду Грузія та Іспанія. За третє "синьо-жовті" боротимуться з Північною Македонією, з якою зараз мають однакову кількість очок.

Читайте також: Найтитулованіший український гравець НБА Слава Медведенко виставить на благодійний аукціон свої чемпіонські персні

Що відомо

  • Україна лише раз відбиралася на чемпіонат світу з баскетболу серед чоловіків. Це сталося в 2014 році: українці тоді зупинилися за крок до виходу в плей-оф і в підсумку посіли 18-те місце.
  • У відборі на минулий чемпіонат світу-2019 збірна дійшла до другого раунду кваліфікації, де посіла п'яте місце в групі й не пробилася до фінального турніру.
  • Чинними чемпіонами світу є збірна Іспанії. Найтитулованішою командою чемпіонатів світу є США, в яких п'ять титулів і загалом 12 медалей.
  • Збірні Росії та Білорусі були усунуті від кваліфікації на чемпіонат світу через повномасштабне вторгнення в Україну.

Розклад наступних матчів України

  • П'ятниця, 1 липня. 19:00. Україна – Грузія
  • Понеділок, 4 липня, 19:00. Північна Македонія – Україна
  • Четвер, 7 липня, 19:00. Україна – Іспанія
Читайте також: Американська баскетболістка Сью Берд встановила новий рекорд жіночої НБА за кількістю перемог: відео
На початок