В окупованому Маріуполі горить сміттєзвалище

В окупованому Маріуполі горить сміттєзвалище

В окупованому Маріуполі горить сміттєзвалище
. Через пожежу на сміттєзвалищі у Маріуполі стоїть смог, червень 2022 фото: Петро Андрющенко

В окупованому Маріуполі третій день поспіль горить законсервоване сміттєзвалище в районі вулиці Флотська. Окупанти пожежу не гасять.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Третій день поспіль дим та сморід окутує Приморський район міста. Пожежа на сміттєзвалищі щосекунди викидає в повітря безліч хімічної отрути, яку вдихають містяни. Жодних заходів для локалізації або тушіння окупантами не приймається. Окупанти не мають потужностей для цього", — повідомив він

Андрющенко додав, що саме поблизу цього сміттєзвалища окупанти будують модульні будинки для Маріупольців.

Що відомо

  • На вулицях окупованого Росією Маріуполя близько дев'яти тисяч тонн сміття. Окупанти з кінця зими не прибирають його, бо самі знищили комунальну техніку. У результаті — підвищується ризик розповсюдження інфекційних захворюваня
  • Російські війська зруйнували Маріуполь Донецької області. Місто перебувало в блокаді армії РФ із початку березня. Голова Донецької обласної військової адміністрації Кириленко повідомив, що за час війни у Маріуполі загинули від 20 до 22 тисяч людей. Українській владі вдалось верифікувати 33 тисячі людей, яких російські окупанти примусово вивезли з Маріуполя на окуповану територію Донеччини або у РФ. Мер Маріуполя Бойченко повідомив, що інфраструктура міста внаслідок боїв пошкоджена на 90%.
  • До кінця 2022 року у Маріуполі через відсутність водопостачання та зруйновану каналізацію від хвороб та епідемій можуть померти понад 10 тисяч людей. Наразі у місті перебуває від 150 до 170 тисяч жителів.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook та Instagram

На початок