Евакуював бізнес з Лисичанська та шиє військову амуніцію

Евакуював бізнес з Лисичанська та шиє військову амуніцію

Евакуював бізнес з Лисичанська та шиє військову амуніцію
. Суспільне

Переселенець з Лисичанська Дмитро Косілкін евакуював свій бізнес до Дніпра. На його швейній фабриці працювало 20 людей. З початком повномасштабного вторгнення Російської федерації на територію України, Дмитро понад місяць ще залишався на Луганщині, займався волонтерством. Через активні бойові дії, довелося евакуюватися. Вивіз чоловік і своє виробництво.

Дмитро показує ремінно-плечові системи (РПС), які створив власноруч для військових. Пошиття амуніції - новий напрямок виробництва, каже чоловік.

Евакуював бізнес з Лисичанська та шиє військову амуніцію
Ремінно-плечові системи для військових. Суспільне

"Купили тканину для виробництва амуніції. Користуючись тим, що ми працюємо з волонтерами військовими, вони нам допомагають. Вони принесли плитоноску, показали як правильно зробити РПС. Спілкувалися з військовими. Тобто вся амуніція, яка робиться для військових, вона, грубо кажучи, пройшла сертифікацію, підтвердження того, що воно якісне і працюватиме", - говорить Дмитро.

Також на підприємстві шиють патріотичні футболки з логотипами, які розробили самі.

"Те, що відшивається зараз - це ми розуміємо, що патріотична хвиля. Ми розробили логотип, малюнок у вигляді герба: Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Щастя, Кремінна, Новодружеськ та інші міста, які після 24 лютого дуже сильно постраждали", - пояснює підприємець.

Займатись шиттям одягу Дмитро почав у 2014 році. Тоді у Лисичанську, за 20 кілометрів від лінії розмежування, відкрив своє підприємство. Бізнес розпочинав з пошиття дитячого одягу. З початком повномасштабного російського наступу, підприємець перевіз свою сім’ю у Привілля, що на Луганщині. Місяць там займався волонтерською допомогою. Через постійні обстріли довелося евакуюватися до Дніпра. Сюди перевіз і підприємство, але не все.

"В один день ми підготували все для завантажування у машину. Наступного ранку прийшла машина о 10-й ранку. Ми там за три години завантажили все в машину. Все, що змогли винести руками, ми вивезли. Частина обладнання, яке потрібно знімати кранами, там залишилося", - говорить Дмитро.

Приміщення у Дніпрі надали друзі безкоштовно. Наразі на підприємстві працює троє людей. Двоє з них - переселенці з Луганщини.

Дмитро каже, до кінця року планує вивести бізнес на рівень, який був у Лисичанську. Після закінчення військових дій додому вирішив не повертатися. Хоче розвивати свою справу у Дніпрі.

Що відомо

  • Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай 22 травня повідомив, що російські військові наближаються до Лисичанська, закріплюючись у населених пунктах неподалік, а місто обстрілюють з авіації, артилерії, танків.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок