Україна не вийшла у Фінал Чотирьох Золотої Євроліги з жіночого волейболу, хоч і набрала найбільше очок: як це сталося

Україна не вийшла у Фінал Чотирьох Золотої Євроліги з жіночого волейболу, хоч і набрала найбільше очок: як це сталося

Україна не вийшла у Фінал Чотирьох Золотої Євроліги з жіночого волейболу, хоч і набрала найбільше очок: як це сталося
. CEV

Українки програли перше місце в групі за кількістю перемог.

Жіноча збірна України з волейболу не пройшла у Фінал Чотирьох Золотох Євроліги. Трапилося це за підсумками останнього матчу у групі між Румунією та Угорщиною.

Україна зіграла останній матч на груповій стадії Золотої Євроліги ще 4 червня, поступившись на тай-брейку Угорщині. Хоча на той момент утримувала перше місце над найближчими переслідувачками - румунками.

Читайте також: Жіноча збірна України з волейболу не реалізувала три матчболи та програла в останньому матчі Золотої Євроліги

Хоча Україна випереджала Румунію на чотири очки перед заключним матчем, румунки мали можливість випережити синьо-жовтих у боротьбі за перше місце. Суперницям України було достатньо перемогти з будь-яким рахунком Угорщину в останньому матчі - у такому разі Румунія вийшла б на перше місце за головним критерієм у волейболі - кількістю перемог.

Румункам вдалося упоратися із завданням. Перший і другий сети румунські волейболістки закінчили з однаковим рахунком - перемога 25:20. Хоча у другій партії їм довелося відіграватися: Угорщина на старті мала перевагу у +6 очок.

Україні залишалося сподіватися на те, що Угорщина виграє всі три наступні сети. Однак матч між румунками та угорками закінчився вже у третій партії: ще одна перемога Румунії, яка дозволяє їй тріумфувати у турнірній таблиці групи С та випередити Україну.

Золота Євроліга (жінки). Четвертий матч

Румунія - Угорщина 3:0 (25:20, 25:20, 25:13)

Турнірна таблиця групи С

  1. Румунія – 3 перемоги (4), 7 очок
  2. Україна – 2 перемоги (4 матчі), 8 очок
  3. Угорщина – 1 перемога (4), 4 очки

Чи може Україна все ще потрапити у Фінал Чотирьох Золотої Євроліги?

Румунія стала першим учасником Фіналу Чотирьох Золотої Євроліги. Румунки, разом з переможницями інших двох груп, мали відправитися у Запоріжжя для участі у фінальній частині турніру, однак через повномасштабне вторгнення РФ в Україну місце проведення Фіналу Чотирьох Золотої Євроліги змінилося.

Тепер жіноча збірна України може зіграти у Фіналі Чотирьох Золотої Євроліги лише у разі, якщо турнір перенесуть в одну з країн-переможниць групового етапу. Тоді четвертого учасника визначатимуть за рейтингом других місць, і там Україна поки що йде лідером.

  • Україна – 2 перемоги (4 матчі), 8 очок
  • Хорватія – 2 перемога (3 матчі), 5 очок
  • Боснія та Герцеговина – 1 перемога (4 матчі), 3 очки

ОНОВЛЕНО: згідно з рішенням CEV, до Фіналу Чотирьох потрапить також найкраща друга команда. Відповідно, якщо Хорватія не виграє у матчі останнього туру - Україна потрапить до Фіналу Чотирьох.

На початок