В Маріуполі частково з'явилися електрика та вода

В Маріуполі частково з'явилися електрика та вода

В Маріуполі частково з'явилися електрика та вода
. Маріуполь 13 травня, фото: Telegram-канал Андрющенко Time

В Маріуполі з’явилась місцями вода та частково — електрика. Про це повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

"Вода очікувано наповнила вулиці через пориви, для ремонту потужностей в окупантів немає", — йдеться в повідомленні.

Андрющенко додав, що електрика з’явилась в інфраструктурних об’єктах, зокрема лікарні №2 та в "гуманітарних штабах". За його словами, потужності електрики критично не вистачає, її достатньо здебільше для ілюзії покращення, аніж забезпечення міста.

Також радник мера зазначив, що система каналізації так і не запущена, тому слідом за водою на тротуарах очікуємо вихід каналізації назовні. "Також за відсутності очисних споруд, скоріш за все, окупанти дійдуть до прямого скидання нечистот прямо в море. У підсумку в гонитві за картинкою "життя повертається"окупанти посилено штовхають Маріуполь до нової хвилі гуманітарної катастрофи", — повідомив Петро Андрющенко.

Що відомо

  • Російська окупаційна адміністрація анонсувала тестовий запуск водопостачання у зруйнованому Маріуполі на 12 травня.
  • До кінця 2022 року у Маріуполі через відсутність водопостачання та зруйновану каналізацію від хвороб та епідемій можуть померти понад 10 тисяч людей. Наразі у місті перебуває від 150 до 170 тисяч жителів.
  • Українська влада веде перемовини про обмін військовополонених РФ на українських захисників Маріуполя.
  • Російські окупанти посилюють поліцейський режим у Маріуполі. Вони перекрили місто блокпостами.
  • 11 травня російські окупаційні війська продовжили штурмувати "Азовсталь". Вони намагаються блокувати виходи з підземних переходів підприємства.
  • Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що за час війни у Маріуполі загинули від 20 до 22 тисяч людей. Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що інфраструктура міста внаслідок боїв пошкоджена на 90%. При цьому 40% Маріуполя не підлягає відновленню.
  • У блокадному Маріуполі залишається ще близько 130 тисяч людей. Українській владі вдалось верифікувати 33 тисячі людей, яких російські окупанти примусово вивезли з Маріуполя на окуповану територію Донеччини або у РФ.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок