У Маріуполі війська РФ скидають авіабомби на укриття з цивільними

У Маріуполі війська РФ скидають авіабомби на укриття з цивільними

У Маріуполі війська РФ скидають авіабомби на укриття з цивільними
. Російські військові завдають ударів по "Азовсталі", скрін відео "Азов"

Російські війська скидають авіабомби на металургійний комбінат "Азовсталь", що в Маріуполі. В підземних укриттях якого знаходиться, за даними Маріупольської міської ради, не менше тисячі людей. Переважно це жінки з дітьми та літні люди.

На відео, яке опублікував у своєму телеграм каналі загін спеціального призначення "Азов", жителька Маріуполя розповідає, що живе у бомбосховищі "Азовсталі" з трьома дітьми.

У Маріуполі війська РФ скидають авіабомби на укриття з цивільними
Мешканка бомбосховища розповідає про життя в укритті на "Азовсталі", скрін з відео: загону спеціального призначення "Азов". Мешканка бомбосховища розповідає про життя про життя в укритті на "Азовсталі", скрін з відео: загону спеціального призначення "Азов"

"Тут умови не дуже для дітей. Ні навчання, жодного розвитку. Їжі небагато. У дітей вже зуби псуватися, вітаміну D не вистачає", — розповіла у відео полку "Азов" жителька Маріуполя.

Вона додала, що її молодша дитина погано спить, а у старшого сина починається депресія.

"Останнім часом дуже страшно. Навіть страшно піднятися просто у вбиральню", – зазначила жінка.

На відео загону "Азов" мешканка бомбосховища, яке розташоване на металургійному комбінаті "Азовсталь" розповіла, що їжею у бомбосховищі допомагають українські військовослужбовці.

У Маріуполі війська РФ скидають авіабомби на укриття з цивільними
Мешканка бомбосховища розповідає про харчові продукти, скрін з відео: загону спеціального призначення "Азов". Мешканка бомбосховища розповідає про харчові продукти, скрін з відео: загону спеціального призначення "Азов"

У відео загону "Азов" мешканка бомбосховища розповіла, що живе з мамою у бомбосховищі на комбінаті "Азовсталь" майже два місяці.

У Маріуполі війська РФ скидають авіабомби на укриття з цивільними
Мешканка бомбосховища у "Азовсталі". За її словами в цьому укритті вона перебуває з 25 березня, скін з відео полку Азов. Мешканка бомбосховища у Азовсталі, скін з відео полку Азов

За словами жінки, яка перебуває в укритті на металургійному комбінаті, вона з родиною прийшла в бомбосховище на "Азовсталі" 5 березня.

Після того, як в мою квартиру потрапив снаряд, ми прибігли сюди. Постійні обстріли та стрес. Їжі залишилось мало. Нам потрібен зелений коридор", — розповіла у відео загону Азова жінка, яка перебуває у Маріуполі.

Командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко у своєму відео зверненні до світових лідерів повідомив, що на заводі знаходяться сотні цивільних громадян. Серед них – люди різного віку, жінки, діти.

Прокопенко додав, що закликає світ негайно організувати безпечну евакуацію цивільних та поранених з Маріуполя.

За словами командира полку "Азов" Дениса Прокопенка, російські солдати скидають авіаційні бомби, обстрілюють ракетами та всіма артилерійськими засобами по населенню у Маріуполі.

За словами віцепрем'єрки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, у Маріуполі росіяни вкотре відмовляються надати коридор для виходу місцевих жителів у напрямку Бердянська.

Що відомо

  • Ситуація в обложеному Маріуполі залишається складною, і вирішити її можна лише двома шляхами — наданням Україні всієї необхідної зброї або через переговори із обов’язковим залученням партнерів Києва. Про це у вечірньому зверненні 16 квітня повідомив президент Володимир Зеленський.
  • Маріуполь є однією з найгарячіших точок війни Росії проти України. Місто перебуває в облозі з початку березня, російські війська контролюють частину його території. За словами Володимира Зеленського, якщо Росія знищить українських військових, які захищають Маріуполь від російського вторгнення, у мирних перемовинах з РФ можна буде ставити крапку.
  • Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що за час війни у Маріуполі загинули від 20 до 22 тисяч людей. Крім того, за даними влади Маріуполя, російські окупанти завезли у Маріуполь мобільні крематорії.
  • У блокадному Маріуполі залишається ще 130 тисяч людей. Українській владі вдалось верифікувати 33 тисячі людей, яких російські окупанти примусово вивезли з Маріуполя на окуповану територію Донеччини або у РФ.
  • Російське військове командування стверджує, що армія РФ начебто взяла під контроль морський торговий порт у Маріуполі Донецької області. Водночас полк "Азов", який тримає оборону міста, заявляє про проведення успішної операції та перегрупування.
  • 13 квітня військовослужбовці 36-ї окремої бригади морської піхоти, які захищають Маріуполь, прорвались з оточення до бійців полку "Азов" та успішно провели перегруповування. Водночас частина 36-ї бригади морпіхів потрапила в полон під час спроби прориву.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок